Informare
x

Dacă întâmpinați probleme în navigarea site-ului www.artmark.ro, iar programul de navigare pe internet folosit este Internet Explorer, vă rugăm să încercați consultarea site-ului nostru de pe alte programe de navigare: Chrome, Firefox, Edge etc.
Mulțumim!

Comisari de licitație


Adina Matei

Cel mai cunoscut commissaire-priseur din România și cu cele mai multe licitații Artmark conduse la activ, Adina reușește să mențină vie tensiunea sălii și să creeze o experiență memorabilă pentru participanți, fie că vorbim de licitații de jumătate de oră sau evenimente în sistem duplex, ce se prelungesc adânc în miezul nopții. Adina Matei deține recordurile de adjudecare ale pieței de artă din România, fiind cea care a condus licitarea celor mai importante lucrări românești. Recordul absolut a fost atins, sub îndrumarea Adinei, în 2018. Capodopera „Țărăncuță cu basma albă”, semnată de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată pentru 340.000 de euro după numai 10 minute de licitare. Adina Matei conduce echipa de comisari de licitație ai casei și își propune să oficializeze această profesie în România la standardele internaționale impuse de Artmark. În paralel, Adina este fondator al unor companii de consultanță în Strategii de Marketing Creativ, New Business & Business development pentru branduri de renume din România.

Dragoș Mihăilă

În vara lui 2013, Licitația de Eleganță desfășurată la Mamaia aducea un nou nume la pupitrul Artmark: Dragoş Mihăilă, prezenţă carismatică, ce inspiră o nouă atitudine în spectacolul pieței de artă. Îl recomandă un mix inedit de dinamism, spontaneitate, cunoștințe în managementul artei și experiență de peste 7 ani in Customer Care. Acestora li se adaugă plăcerea comunicării, ce transpare din copywriter-ul Dragoș Mihăilă, funcție ce o ocupă începând din 2013 în cadrul Intact Media Group. Vocea cu o tonalitate plăcută, specifică omului de radio, dinamismul şi atitudinea pozitivă fac din Dragoş o gazdă plăcută, reuşind să imprime întregii săli de licitație energia şi efervescența unui spectacol de artă.

Vlad Babenco

Absolvent al Universității București, licențiat în Științele Comunicării și cu un masterat în Teorie politică feministă și protecția minorităților, Vlad are o experiență de 6 ani în cadrul Artmark. A lucrat la început în departamentul de Auction Sales unde a descoperit plăcerea de a tranzacționa și cunoaște artă. Vlad este lector în cadrul proiectului „Art me up!” și organizatorul tururilor private în cadrul Pavilionului ArtSafari. Din 2014 devine unul dintre comisarii de licitații al Casei Artmark, fiind deseori solicitat atât în licitații de artă, cât și în cele cu scop caritabil datorita optimismului și prezenței de spirit puternice cu care aduce un zâmbet sincer oricărei situații. Călătoriile de studiu sau de explorare a artei și culturilor lumii, precum și proiectele internaționale la care participă fac din Vlad Babenco un maitre-priseur de calibru. Pentru Vlad pe primul loc este relația cu sala, fiind mereu în dialog energic cu licitatorii.

Cristina Turnagiu Dragna

Cu o solidă reputație construită în peste 15 ani de Relații publice și Image Management, specializată în Etichetă și Protocol și cu experiență de jurnalist de televiziune, Cristina Turnagiu Dragna este o prezență distinsă și tonică fiind un maitre-priseur ce conduce cu eleganță și diplomație licitațiile Artmark. Cristina este comisar de licitație al casei Artmark din anul 2017, Lector al Institutului Diplomatic Român, Secretar general al Asociației Române de protocol și Ceremonial și trainer în etica și eticheta afacerilor. Cu practică personală în estetică și pasionată de design, scenografie și artă decorativă, Cristina este Comisarul de licitație Oficial al licitației caritabile anuale “Dăruind vei Dobândi” a UNITER, din cadrul Festivalului Național de Teatru și a multor licitații încarcate de povești emoționante.

Mirela Mateescu

Licitațiile de vinuri ale casei Artmark îi sunt “rezervate” Mirelei Mateescu, un maitre-priseur, ai cărui ochi verzi, pot concura doar cu alesele sale licori. Mirela a dedicat marii sale pasiuni pentru vinuri și pregătirea ei profesională, fiind absolventă a cursurilor școlii de somelieri WineTaste School, precum și absolventă a cursurilor Academiei Wine and Spirits Education Trust de la Londra, cursuri urmate atât în România cât și în Franța. WSET 3 certified, Mirela este curatorul de vinuri al Casei Artmark și degustător profesionist invitat să jurizeze vinuri în cadrul concursurilor naționale. Mirela este pasionată de poveștile senzaționale din fiecare sticlă, o iubitoare a soiurilor autohtone și se bucură de fiecare prilej pe care îl are de a împărtăși din magia vinului celor curioși să îl cunoască. Este jurat în concursuri naționale, co-fondatoarea conceptului Taste Romania, hotărâtă să crească piața vinurilor de colecție în România cu fiecare licitație pe care o conduce cu șarm și emoție.

Ioana Spiridon

Cu perseverență, dedicare și pasiune pentru artă, Ioana a contribuit în mod expres la creșterea pieței de artă contemporană din România. Cu o vechime de peste 11 ani în comerțul bunurilor cultural-artistice, Ioana s-a alăturat echipei Artmark în 2011, în cadrul Departamentului de Evaluare, intrând în prim contact cu colecționari de artă contemporană, artiști și manageri culturali. Membru titular al Asociației Evaluatorilor Autorizați din România și al Asociației Experților și Evaluatorilor din România, Ioana colaborează, din 2014, și cu echipa Art Safari, contribuind activ la implementarea expozițiilor de artă contemporană. Din perspectiva studiilor de științe politice și istoria artei, ea vede în artă un limbaj universal, cu un potențial enorm de coeziune socio-culturală, prea puțin explorat în țara noastră. Din 2022, Ioana se alătură echipei Artmark de comisari de licitație, urmărind cuantificarea poveștilor inedite ce însoțesc lucrările de artă postbelică și contemporană.