Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Principii şi tarife ale evaluării

Expertiza şi evaluarea sunt gratuite în cazul consignării în vederea vânzării prin licitaţie. Evaluarea este autonomă şi tarifată în cazul prestaţiei de sine-stătătoare. Astfel, dacă doriţi să aflaţi valoarea unui obiect de artă pe care îl deţineţi, chiar dacă nu intenţionaţi să îl oferiţi spre vânzare, vă invităm să îi contactaţi pe specialiştii Comisiei de Evaluare a Casei Artmark.

Principiile ce se aplică în activitatea de evaluare sunt, sintetic:

• În cadrul Comisiei de Evaluare al Casei Artmark, specialiştii casei îşi desfăşoară activitatea într-un mod imparţial, obiectiv şi independent.

• Membrii Comisiei de Evaluare îşi măsoară în prealabil competenţa în obţinerea unei evaluări juste şi, dacă este cazul, declară lipsa/limitele de competenţă înainte de acceptarea misiunii/în orice moment când se ivesc condiţii ce pot duce la limitarea capacităţii de evaluare.

• Evaluarea se bazează pe suficiente caracteristici care să permită stabilirea identităţii lucrării şi a metodei de identificare, precum calitatea relativă a lucrării şi orice alte elemente fizice sau economice ce pot exercita un efect material asupra valorii.

• În dezvoltarea opiniei sale, evaluatorul trebuie să ia în considerare, să înţeleagă şi să utilizeze în mod corect toate informaţiile accesibile, metodele si tehnicile consacrate pentru a obţine o evaluare cât mai corectă şi să menţioneze orice alţi factori ce pot ulterior determina modificarea valorii date.

• Rezultatul evaluării este de forma unui interval de evaluare, specificând un minim şi maxim ale valorii curente de piaţă, cât şi valuta în care acestea sunt exprimate.

• Comisia de Evaluare se obligă să declare orice comision sau taxă plătite pentru obţinerea unei terţe evaluări externe, atunci când aceasta se impune.

• Relaţia evaluator-client este supusă regulilor de strictă confidenţialitate ce nu permit divulgarea către terţe persoane a datelor în legătură cu sau care fac obiectul evaluării, consemnate într-un certificat de evaluare.

Intervale de tarifare pentru serviciul de evaluare în afara vânzării

Tariful serviciului de evaluare în afara vânzării variază în funcție de specificitățile operei. Pentru a afla tariful serviciului de evaluare ce se aplică operei dumneavoastră, contactați departamentul de consignare al Casei Artmark deponenti@artmark.ro.
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x