Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României #321/2019
12

Interior

[sfârșitul anilor '30]

Eustaţiu Stoenescu

1885, Craiova - 1957, New York
ulei pe carton, 48 × 55 cm, semnat stânga jos, cu negru, "Stoenescu"
Valoare estimativă: € 2.000 - 4.000

Starea de conservare: pentru informații tehnice, contactați ruxandra.dumitru@artmark.ro
 
Timp rămas până la începerea licitației live

Născut pentru a fi pictor, dotat cu deosebite calităţi artistice ce l-au impus atenţiei pe trei dintre continentele lumii (Europa, America de Nord şi Asia), prezent cu expoziţii personale la Paris, New York, Veneţia, Londra și Roma, achiziţionat de importante muzee şi colecţii particulare pe plan mondial - cea mai semnificativă operă fiind portretul lui Jean Paul Laurens, conservat la Musée d"Orsay, Paris - Eustaţiu Stoenescu şi-a înzestrat propria artă cu forţă şi caracter. Recunoscut de către specialişti, critici, iubitori de artă, drept un excepţional portretist, Eustaţiu Stoenescu s-a remarcat cu aceeaşi originalitate şi prin genul peisajului sau al naturilor statice.
Joaca în fața pânzei avea să îl aducă uneori în fața unor compoziții inedite, ocazionate de dorința continuă de experimentare. Interioarele lui Stoenescu, deși nu multe și mai mereu explicate de necesitatea compozițională, apar încă de la începutul cariere - "Dejunul" fiind probabil cea mai însemnată lucrare. Ulterior, fie în pictarea propriului atelier, dar mai ales în compoziții de interior, Stoenescu va picta diverse colțuri de interior, până către sfârșitul carierei, în acele compoziții realizate în conacul de la Drăghiceni, cum este și cazul operei de față.

Bibliografie

REZEANU, Paul, "Eustaţiu Stoenescu (1884-1957)", Bucureşti, 1998
OPRESCU, George, "Stoenescu", Ed. Casei Şcoalelor, Bucureşti, 1946

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x