Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
Licitația de Covoare #319/2019
6C

Scoarță maramureșeană de rudă, din lână, decorat cu motivul horei, tricolorul și alte motive tradiționale, începutul sec. XX

Atelier românesc
lână, 372 × 78 cm
Preţ de pornire: € 900

 
Timp rămas până la începerea licitației live

Covor/Scoarță maramureșeană de rudă, confecționat din urzeală din canepă și băteală din lână, prelucrată în gospodărie, colorat chimic. Țesut în două ițe, cu urzeală ascunsă și motive alese "scoțește" cu "găurele" (termenul local fiind "ciurătură"). Piesa era utilizată în casa tradițională, pusă pe perete. Forma este dreptunghiulară, compoziția este deschisă cu chenare pe laturile lungi, motive geometrice, "roate" (romburi ținute), cornele berbecului, cruci și celebrul motiv al horei, distribuit pe toată lungimea laturii care rămâne vizibilă în partea de jos a scoarței covorului. Cromatica: fond roșu, motive cu albastru, verde, roz, alb, galben pai, iar la capatele scurte este prezent tricolorul românesc, ca semn de identitate etnică. Starea de conservare este bună cu unele deteriorări cromatice, datorită uzurii în timp.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x