Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii septembrie

Luna septembrie vă întâmpină cu o nouă sesiune de licitații. Pasionaţilor de istorii secrete li se vor “deconspira” obiecte ce trasează istoria masoneriei. Veţi putea admira o selecţie de artă decorativă şi mobilier căreia i se juxtapune impresionanta colecție de artă a academicianului Zeno Popovici. Şi tot acum veţi descoperi colecția de artă românească a Marinei Dimitropoulos, precum şi importante piese de artă juridică.

 • Licitația unei colecții de istorie a masoneriei #298/2018
  Online only Joi, 20 Septembrie 2018

  Nimeni nu poate spune cu precizie când a luat naștere masoneria. Cea mai populară teorie este că această organizație a luat naștere în Evul Mediu din breslele zidarilor, întrucât majoritatea simbolurile folosite pentru ritualurile masonice provin din această epocă. Lojile masonice au început în 1717, când patru loji situate în Londra au format prima Mare Lojă a Angliei. Din acel moment, masoneria s-a răspândit în întreaga lume. Licitația prezintă câteva piese care marchează această istorie de secole: ceasuri de buzunar cu inscripții masonice, cutii de ritual, diplome de învestire, îndrumare și decodificatoare ale ceremonialelor, ordine masonice din aur, decorate cu pietre prețioase, mistrii și sceptre ritualice, colane, medalii și insigne, obiecte de vestimentație pentru ceremonialurile masonice și multe alte piese de colecție excepționale.

 • Licitația de Interior, inclusiv colecţia academicianului Zeno Popovici și o selecție din colecția Prințului Ghica #299/2018
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 25 Septembrie 2018

  Licitaţia de Interior vă propune o selecție de obiecte de epocă, de artă decorativă şi mobilier care ar putea da un plus de eleganţă oricărei locuinţe. Membru al Academiei Române de Științe Medicale şi al Academiei Naționale de Chirurgie din Paris, Zeno Popovici a fost un reputat chirurg, dar şi un pasionat colecţionar. Colecţia sa include lucrări de artă plastică românească, printre care şi câteva tablouri de Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, dar şi obiecte de artă decorativă. Şi tot acum veţi putea descoperi câteva piese importante din colecţia istorică a prinţului Ghica.

 • Licitaţia colecţiei de artă Marina Dimitropoulos #300/2018
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 27 Septembrie 2018

  Strânsă cu patos, Colecţia Marinei Dimitropoulos este o amintire de preţ a ceea ce a reprezentat arta în România anilor `80. Colecţionara a intrat în ateliere şi a cunoscut artişti de seamă la ei “acasă”, a legat prietenii cu Horia Bernea, Vasile Gorduz, Silvia Radu, Georgeta Năpăruş, Ovidiu şi Sultana Maitec, Napoleon Tiron, Horea Paştina şi multe alte nume reprezentative pentru arta românească postbelică şi contemporană.

 • "Ars Boni" - Licitația de artă juridică #301/2018
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 27 Septembrie 2018

  "Justiţia este stăpâna şi regina tuturor virtuţilor" spunea Cicero. Vă prezentăm o selecție cuprinzătoare de piese de colecție despre și în spiritul Justiției, în care veți regăsi: cărți vechi de drept românesc, inclusiv pravile și coduri, cărți poștale reprezentând magistrați din perioada interbelică, inedite certificate de moralitate, obiecte de artă plastică și decorativă. Și cum Justiția nu acționează doar cu blândețe, în licitație sunt prezente și altfel de obiecte: cătușe vechi, instrumentar de tortură etc.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x