Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii septembrie

Întâmpinăm toamna cu rafinamente asiatice: stampe japoneze, acuarele și tușuri chinezești, antichități exemplar păstrate, armele samuraiului legendar, porțelanuri, lacuri și jaduri. Tot acum o selecție excepțională de lucrări aparținând Doamnelor Artelor Frumoase Românești. Licitația de Interior aduce un plus de eleganță prin obiecte de epocă, de artă decorativă ori de mobilier în varii stiluri, de la Brâncovenesc, Art Nouveau, Art Deco, la Empire, Biedermeier sau Napoleon al III-lea. Iar surpriza acestei luni este Licitația Colecției Ninette Schapira și Gheorghe Răut, o colecție istorică de mare valoare.

 • Licitația de Artă Asiatică din Colecții Românești #258/2017
  Athénée Palace Hilton, Bucharest Mie, 27 Septembrie 2017

  Un cireș în floare, un val amenințător, un actor kabuki sau o scenă de amor toate ne trimit cu gândul la delicatele stampe japoneze, cele care odinioară îi fascinau pe maeștrii impresionismului. Universul artei asiatice este, pentru cunoscători și pasionați, o sursă inepuizabilă de frumos, iar Licitația de Artă Asiatică din Colecții Românești vă invită în această lume seducătoare. Fie că este vorba despre un vas de porțelan chinezesc sau despre delicate netsuke-uri din fildeș în culori, ori poate despre o statuetă din teracotă, reprezentând un soldat călare sau o sabie chinezească din bronz, cu siguranță grija pentru detaliu și meșteșugul rafinat vă va fermeca.

 • Licitația Colecției Ninette Schapira & Gheorghe Răut #259/2017
  Athénée Palace Hilton, București Mie, 27 Septembrie 2017

  Începutul anilor 1920, Paris. Doi prieteni buni locuiesc în Place Dauphine la nr. 12. Unul se numește Gheorghe Răut și este directorul filialei din capitala Franței a Băncii Marmorosch Blank. Cel de-al doilea, Theodor Pallady, este deja un pictor recunoscut atât în țară, cât și în boema pariziană. Istoria se derulează cu mare viteză înainte. În anul 1940, Pallady pleacă la Bucureşti pentru deschiderea unei expoziţii, dar nu va mai putea părăsi țara. În 1968, Răut oferă statului român o parte din colecţia sa de artă alcătuită din pictură, mobilier şi artă decorativă europeană, ceramică şi artă orientală. La aceasta s-au adăugat o serie de picturi şi numeroasele desene, acuarele şi gravuri ale lui Th. Pallady rămase în grija lui Răut în atelierul din Paris. Licitația Colecției Ninette Schapira&Gheorghe Răut reunește parte din cea păstrată de Răut pentru sine la Paris, precum și parte din colecția sa ulterioară donației.

 • Licitația Doamnelor Artelor Frumoase Românești #260/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 03 Octombrie 2017

  Cochete, fragile, elegante, dar și luptătoare, așa s-ar putea defini Doamnele Artelor Frumoase Românești. "Pictore" sau "sculptore", acestea s-au afirmat în majoritatea lor în perioada interbelică, atunci când Școlile de Arte Frumoase începuseră să accepte în rândurile lor prezența feminină. Rodica Maniu Mützner, Nutzi Acontz, Micaela Eleutheriade, Elena Popea, Magdalena Rădulescu, Margareta Sterian, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu, Principesa Ileana sunt doar o mică parte din numele care au marcat prin opera lor cultura națională, și care, prin participarea lor activă, au grăbit procesul de emancipare a artistelor în societate și în viața artistică.

 • Licitația de Interior #261/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 03 Octombrie 2017

  Rafinament, noblețe, clasă. Licitaţia de Interior aduce toate acestea într-o selecție de obiecte de epocă, de artă decorativă ori de mobilier ce ar putea da un plus de eleganţă oricărei locuinţe. Indiferent de stilul pe care îl veți adopta: Art Nouveau, Art Deco, Brâncovenesc sau Empire, Biedermeier sau Napoleon al III-lea, cu siguranță, arta se va simți la ea acasă.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x