Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Geniu contra geniu: George Enescu prin ochii lui Corneliu Baba

Muzeul Naţional „George Enescu” îi omagiază pe cei doi titani ai culturii române în cadrul unei expoziţii unice. Pentru prima dată, în faţa publicului sunt aduse texte inedite din jurnalul pictorului, alături de reproduceri după lucrări de pictură şi grafică. Cu alte cuvinte - „prezenţa unui geniu al muzicii în pictura unui obsedat al paletei”.
Întâlnirea dintre George Enescu şi Corneliu Baba este imortalizată de pictor în paginile „Jurnalului”: „Prezenţa lui de o impecabilă distincţie, cu vioara ce-mi părea de aur, liniştea ce se făcuse în sală mi-au oprit respiraţia. Când arcuşul lui a atacat primele fraze solemne din Sonata în Re major de Haendel, iar atmosfera s-a umplut de glasul imaterial, vibrant şi expresiv al corzilor, m-a podidit un plâns ce nu se mai oprea. După concertul care s-a terminat (…), am umblat năuc pe străzi până târziu, spre spaima familiei, cu hotărârea fermă de adolescent că trebuie să învăţ vioara. Obsesia acestei siluete dragi avea să mă însoţească toată viaţa şi să domine studiile de mai târziu închinate portretului pe care am dorit să-l realizez pentru el şi pentru mine“.
Expoziţia este deschisă publicului până la data de 3 februarie 2013, de marţi până duminică, între orele 10:00 -17:00.
Sursa: Modernism
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x