Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
 • Nume grele. Bani uşori

  Joi, 23 noiembrie 2017, 19.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță

  Licitația de Grafică românească și europeană, inclusiv o colecție de hărți

  Există oameni dornici să aibă în casă opere care să aparţină lui Grigorescu, Pallady, Tonitza, dar au fost întotdeauna “descurajaţi” de preţurile de zeci sau poate sute de mii de euro.

  “Licitația de Grafică românească și europeană, inclusiv o colecție de hărți” din 23 noiembrie reprezintă o bună ocazie pentru pasionaţii de artă de a achiziţiona nume celebre ale plasticii româneşti la doar câteva sute de euro.

  Nicolae Tonitza,Fetita (jucandu-se cu un crab) Nicolae Grigorescu, Jandarmi

  Da, acum este momentul prielnic de a începe o colecţie cu lucrări de Theodor Aman (“Tânără fată”, 300 - 500 €; “Rochie de bal”, 350 – 550 €; “Dama română din veacul XVIII”, 400 - 600 €; “Femeie cu tulpan”, 400 - 600 €; “Autoportret”, 500 - 800 €; “Horă la sat”, 600 - 900 €). Sau de a o completa cu desene şi acuarele de Nicolae Grigorescu (“Jandarmi”, 700 - 1.200 €), Theodor Pallady (“Nud”, 400 - 600 €), Nicolae Tonitza (“Fetiţă (jucându-se cu un crab)”, 400 - 600 €; “Nud pe divan”, 500 - 800 €; “Colț de stradă în Mangalia”, 700 - 1.000 €), Nicolae Dărăscu (“Port”, 700 - 1.000 €), Camil Ressu (“Pe gânduri”, 250 - 350 €) etc.Thedor Pallady, La cafeneaNicolae Darascu, Port

  La preţuri incredibil de mici pot fi cumpărate şi lucrări ale “clasicilor” modernismului: Pierre Auguste Renoir (Baigneuse”, 500 - 800 €; “Pe plajă la Berneval”, 300 - 500 €; “Acul de pălărie”, 800 - 1.200 €), Pablo Picasso (“Flori în vas, no. 6”, 800 - 1.200 €), René Magritte (“Homme au Chapeau Melon”, 1.500 - 2.500 €), Marc Chagall (“Natură statică în brun”, 600 - 900 €), Jean Cocteau, “Tête à tête”, 600 - 900 €), Raoul Dufy (“Tânără fată”, 300 - 400 €).

 • Zarurile au fost aruncate. Arta contemporană e în joc

  "În 1982 la Paris, într-o după-amiază de vară, Constantin Tacou, directorul faimoasei edituri L’Herne - care a editat printre alții pe Mircea Eliade și pe Emil Cioran, fratele pictoriței Sultana Maitec - împreună cu sculptorul Ovidiu Maitec erau în vizită la prietenul lor Horia Damian,  în atelierul său din Montparnase, deasupra faimosului restaurant La Coupole, așa cum deseori obișnuiau,  la un “ceaun” de sarmaluțe în foi de viță, gătite de el, și la o partidă de table.

  15_5

  Ca de obicei Horia Damian caștigă, miza fiind o nouă cutie de joc de table realizată de Maitec.

  Toți trei fiind foarte entuziasmati, s-au și apucat să facă planurile acestei noi cutii, iar Horia Damian a luat repede o litografie care era la îndemană pe o planșetă de lucru, și s-a apucat pe dosul acesteia să schițeze/picteze viitoarea cutie de table, în viziunea sa.

  15_1

  După un timp au căzut cu toții de acord că ar fi mult mai interesant ca în loc de semilună, asa cum se observă în desenul iniațial,  să creeze pe cele două fețe ale jocului, unul din elementele sculpturale tipice lui Maitec - intarsiile pătrate de lemn.

  15_2

  Maitec realizează această cutie de table, ca și piesele care se găsesc în interior în 1983, cu o fața a căror intarsii fiind lustruite şi lăcuite cu shellac, așa cum și-a dorit Damian și o față cu intarsiile mate așa cum dorea sculptorul." (Ştefan Maitec)

  15

   

  AtâtSetul de table” realizat de Ovidiu Maitec, cât şi planşeta pe care Horia Damian a schiţat în acuarelă, guaşă şi creion această cutie de joc (preţ estimat 4.000 - 6.000 euro) intră în Licitația de Artă Postbelică și Contemporană din 21 noiembrie, cea care încheie sezonul licitaţiilor de acest tip, într-un moment în care piaţa de artă contemporană se află într-un evident trend ascendent.

  Expoziția ce precede această licitaţie poate fi vizitată la sediul Artmark între 13 – 23 noiembrie (10.00 – 20.00) sau la Athénée Palace Hilton București, pe 21 noiembrie (10.00 – 19.30). Detalii legate de programul de vizitare puteți găsi aici. Licitațiile în curs pot fi urmărite aici.

 • Expoziția Marilor Maeștri

  Expoziția Artmark  ce precede sesiunea de licitații din 21/23 noiembrie 2017 este o bună ocazie de a privi istoria artei prin penelul Marilor Maeștri de ieri și de azi. Picasso spunea: “Arta scutură din suflet praful adunat în viaţa de toate zilele.” Expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță va face pe oricine să uite de zilele mohorâte de noiembrie, aducând în prim-plan privilegiile estetice ale artei cu adevărat valoroase.

  Rembrandt van Rijn, Faust Rembrandt van Rijn, Cartierul Omval

  Maestrul olandez al clar-obscurului și „un mare virtuoso” al artei gravurii, Rembrandt van Rijn ne-o prezintă pe soția sa, Saskia, în postura de „Mireasa evreică”(10.000 - 18.000 euro). Tot acum intrăm pe furiș în cabinetul de lucru al doctorului “Faust” (9.000 – 16.000 euro), pentru a face mai apoi o plimbare prin “Cartierul Omval”, aflat la marginea Amsterdamului.  Toate cele trei lucrări fac parte din celebra colecție Paul Davidsohn  (1839-1927)(colecţionar, negustor şi colaborator al British Museum).

  Pierre Auguste Renoir, Acul de pălărie

  Rene Magritte, Homme au Chapeau Melon

  Din barocul secol XVII vom poposi direct în înfierbântatul secol XX, pentru a face cunoștință cu vârfurile modernismului și avangardismului: Pierre Auguste Renoir  (“Acul de pălărie” –  800 – 1.200 euro, “Baigneuse” – 500 – 800 euro, “Pe plajă la Berneval” – 300 – 500 euro), Pablo Picasso (“Rafael și Fornarina” – 3.000 –  5.000 euro, “Flori în vas, no. 6” – 800 – 1.200 euro), René Magritte (“Homme au Chapeau Melon”, 1.500 – 2.500 euro), Marc Chagall (“Natură statică în brun”, 600 – 900 euro).

  Pablo Picasso, Rafael și Fornarina

  Expoziția Artmark cuprinde, de asemenea, și opere de grafică ale artiștilor români de patrimoniu, de la Aman la Pallady, precum și o excepțională selecție de lucrări ale artiștilor postbelici și contemporani. Detalii legate de programul de vizitare puteți găsi aici. Iar licitațiile în curs pot fi urmărite aici.

 • Un prim exemplu

  În pregătirea Licitației de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, licitaţie care sprijină cauza îmbogăţirii patrimoniului cultural mobil al Muzeului Județean Mureș, Artmark şi-a propus să facă un prim pas în realizarea acestui obiectiv şi să doneze o importantă lucrare. Este vorba despre celebra gravură “Sfântul Ieronim în chilia sa” (1514, tiraj de secol XVI-XVII) de Albrecht Dürer.

  Cu o valoare estimată în jurul sumei de 3.500 de euro, gravura a făcut parte din colecția lui Paul Davidsohn  (1839-1927) (colecţionar, negustor şi colaborator al British Museum), trecând mai apoi și prin alte colecții istorice.

  Licitaţia de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Româneşti va avea loc în data de 2 noiembrie, orele 19.30. Cel mai aşteptat eveniment al sezonului, aduce în lumina reflectoarelor primul eșalon al artiștilor de patrimoniu. Acestora li se adaugă cele mai importante nume ale artei contemporane, tot mai prezente în licitaţiile internaţionale. Evenimentul  va avea loc sub forma unui duplex București – Târgu-Mureș.

 • “Polemici cordiale”

  Licitația de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești

  Duplex Palatul Culturii (Sala Oglinzilor), Târgu-Mureș – Athénée Palace Hilton, București

  2 noiembrie 2017, ora 19.30

   

  În data de 2 noiembrie va avea loc în direct o confruntare elegantă între centrul și sudul țării în efortul de a îmbogăți patrimoniul unui muzeu. Evenimentul intitulat „Polemici cordiale” este un duplex București – Târgu-Mureș prilejuit de Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești.

  Nicolae Grigorescu, Intoarcerea de la camp

  Licitația este dedicată anul acesta numelor celebre ale plasticii românești și maghiare și va susține cauza extinderii patrimoniului cultural mobil al Muzeului Județean Mureș.

  La înnobilarea muzeului cu lucrări de artă valoroase și îmbogățirea spirituală a cetățenilor orașului Târgu-Mureș sunt invitați să participe atât antreprenori locali, investitori din zonele adiacente orașului, cât și alți iubitori ai valorilor culturale naționale.

  Sandor Ziffer, Amiaza in gradina

  Licitația va fi precedată de o expoziție organizată la Palatul Culturii (Târgu-Mureș) în perioada 25-26 octombrie 2017. Vernisajul expoziţiei şi conferinţa de presă vor avea loc pe data de 25 octombrie 2017, ora 12.00. Vor lua cuvântul Péter Ferenc, Președintele Consiliului Județean Mureș, Zoltan Soós, Directorul Muzeului Județean Mureș și Horia-Roman Patapievici, Președintele Artmark.

  Licitaţia vine în avanpremiera balului anual organizat la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, iar Balul Palatului va fi prilejul omagierii celor care au contribuit și contribuie prin efortul lor la crearea și largirea patrimoniului cultural național.

  Stefan Luchian, Hahamul din Moinesti

  Ca în fiecare an, Licitația de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești propune o selecţie a celor mai bine cotaţi artişti români ale căror opere au fost tranzacționate în licitaţiile publice din România din anii `90 până în prezent.  Acestora li se adaugă nume sonore ale plasticii maghiare.

  Jozsef Klein, Varsta de aurSimon Hollosy, La fereastra

  Din selecție fac parte lucrări precum: “Prințesa” de Nicolae Tonitza (preț estimat 60.000 - 90.000 de euro), “Amiază în grădină” de Sándor Ziffer (preț estimat 60.000 - 90.000 de euro), “Întoarcerea de la câmp” de Nicolae Grigorescu (preț estimat 25.000 - 45.000 de euro), “Hahamul din Moinești” de Ștefan Luchian (preț estimat 20.000 - 30.000 de euro), “Pod la Veneția” de Gheorghe Petrașcu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Nud pe divan” de Camil Ressu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Margine de sat” de Ioan Andreescu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Gură de foc (Cazemate)” de Adrian Ghenie (preț estimat 7.000 - 12.000 de euro), “La fereastră” de Simon Hollósy (preț estimat 9.000 - 16.000 de euro), “Vârsta de aur” de József Klein (preț estimat 8.000 - 14.000 de euro), “Lumea circului” de Aba-Novák Vilmos (preț estimat 6.000 - 9.000 de euro), “Iarna pe ulița copilăriei” de Sándor Szolnay (preț estimat 2.800 - 3.500 de euro), “Drum de noapte” de Julius Podlipny (preț estimat 1.800 - 2.500 de euro) etc.

 • Prima licitație de filatelie

  Licitația de Filatelie
  12 octombrie 2017, ora 19.30

   După ani de zile în care nu au mai avut loc licitații publice de filatelie,  Artmark reînvie această tradiție în România. “Regina pasiunilor” în secolul al XIX-lea, Filatelia a început la noi în jurul anului 1860. În prezent, timbrele istorice sunt considerate drept adevărate simboluri naționale, alături de steag, imn și stemă.

  Fie că este vorba despre un Timbru Cap de Bour de 108 parale, Moldova, 1858 (preț de pornire între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de calitățile acestuia) sau despre un Timbru Black Penny (primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840) (preț de pornire 25 de euro), bucuria de a avea în mână o istorie "dantelată" este pentru colecționari un izvor de admirație și valoare.

  Timbru Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa,1868

  De fapt, pasiunea pentru Filatelie este pasiunea pentru istorie. Și nu de puține ori filateliștii au ocazia să descopere povești absolut inedite.

  Curierul Român, expediat soţiei lui Mihail Kogălniceanu

  „Pe cât era de urât, cu un corp diform, avea un farmec nediscutat şi o autoritate necontestată, de câte ori lua o cauză bună în mână. Acelaşi farmec îl exercita asupra femeilor, care în mare parte au fost cauza neliniştitei sale vieţi şi deselor nevoi de bani”, scria Sabina Cantacuzino (fiica lui Ion C. Brătianu) despre viaţa amoroasă a lui Kogălniceanu. Înainte de a fi căsătorit și chiar și în timpul căsătoriei, marele om politic se lăuda cu un palmares de sute de amoruri. Nu știm exact unde se afla Kogălniceanu la 22 iunie 1891, când soția sa, Ecaterina Jora, primea la Iași Ziarul Curierul Român", francat cu un timbru "Carol - cifra în patru colţuri", de 1,5 bani (preț de pornire 70 de euro).

  Scrisoare de doliu, posibil scrisul reginei Elisabeta, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani
  Ne întrebăm de asemenea câtă tristețe era în sufletul reginei Elisabeta atunci când își trimitea condoleanțele la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din Bucureşti la Strasburg, printr-o Scrisoare de doliu, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani (preț de pornire 50 de euro).

  Bloc de timbru suvenir, semnat de mareşalul Petain, Franţa, 1943, însoţit de certificat de autenticitate

  Nu de puțin interes pentru filateliști este și Blocul de timbru suvenir (preț de pornire 150 de euro), emis cu ocazia Zilei Naționale a Timbrului (10 oct. 1943) semnat olograf de mareșalul Pétain, cel care își câștigase o bună reputatia după batalia de la Verdun din 1916, dar aproape că își pierduse viața datorită nefericitelor alianțe din timpul regimului de la Vichy.

  Timbru Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843Pereche verticală tête-bêche Cap de Bour, de 5 parale, Moldova, 1858

  Licitația Artmark din data de 12 octombrie oferă multe alte surprize pasionaților de Filatelie. Câteva dintre acestea ar fi: Perechea verticală tête-bêche "Cap de bour", de 40 de parale, pe hârtie albă, Moldova, 1858 (preț de pornire 2.500 de euro), Timbrul Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa, 1868 (preț de pornire 1.000 de euro), Timbrul  Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895 (preț de pornire 1.000 de euro), Timbrul Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843 (preț de pornire 450 de euro) etc.

   Timbru Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895

  Licitația de Filatelie va avea loc online pe platforma Artmark LIVE. Îi invităm pe cei interesați să își creeze din timp un cont și să își anunțe ofertele înregistrându-se aici: https://www.artmark.ro/live/.

 • Învingătoare

  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  Licita
  ția Doamnelor Artelor Frumoase Românești

  3 octombrie 2017, ora 19.30

  “Cred că femeia când va ajunge să se cunoască pe ea însăși,  va grăbi evoluția societății” spunea în 1916 Cecilia Cuţescu-Storck, prima femeie profesoară la şcoala de Arte Frumoase din Bucureşti şi prima femeie profesoară la o universitate de artă din Europa. Și tot în 1916 apare la Bucureşti asociaţia "Femeile pictore şi sculptore", întemeiată de artistele Cecilia Cuţescu-Storck, Olga Greceanu şi Nina Arbore, ce va fi susţinută, pe rând, de Regina Elisabeta şi de Regina Maria.

  Surori, Ghislaine Lambert

  Licitația Artmark intitulată Licitația Doamnelor Artelor Frumoase Românești are ca deziderat recuperarea personalităţilor artistice feminine, care au marcat pictura românească modernă, unele dintre ele uitate, altele reconsiderate în ultimii ani. Selecția de opere este cu totul specială întrucât susţine această “cauză” și aduce un elogiu spiritului cu totul original al plasticienelor românce.

  Nunta la Nice, Magdalena Radulescu

  Magarusul negru, Lucia Dem Balacescu

   

  Rodica Maniu Mützner, Nutzi Acontz, Micaela Eleutheriade, Elena Popea, Magdalena Rădulescu, Margareta Sterian, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu sunt doar o mică parte din numele care au marcat prin opera lor cultura națională, și care, prin participarea lor activă, au grăbit procesul de emancipare a femeilor în societate și în viața artistică.

  Interior la Balcic, Nutzi Acontz

   

  Deși multe dintre ele au avut destine frânte (cum este spre exemplu cazul Adinei Paula Moscu care se sinucide, ori al Minei Byck Wepper), artistele noastre au creat o operă particulară, îndrăzneață, care a avut succes atât în țară, cât și la nivel european. Apreciate de critica străină a vremii, multe dintre ele se întorceau de la Expozițiile Internaționale cu medalii de aur, argint sau bronz,  participau cu regularitate la Saloanele Oficiale și aveau, mai ales datorită lobby-ului Reginei Maria, expoziții personale.

  Dobrogea, Rodica Maniu

   

  Școlite la Viena, München, Roma, Paris, Doamnele Artelor Frumoase Românești au avut ca maeștri artiști renumiți în epocă, cum ar fi Matisse, Lhote, Kandinsky, Brâncuși.

  Flori de câmp, Margareta Sterian

  Influențe ale altor artiști importanți precum Cézanne, Derain, Bonnard, Duffy, Marquez se pot “citi” în lucrările prezente în licitația Artmark din seara de 3 octombrie. Dintre acestea amintim: Surori  de Ghislaine Lambert (8.000 - 12.000 de euro), Nuntă la Nice de Magdalena Rădulescu (5.000 - 6.000 de euro), Lectură de Nadia Grossman-Bulighin (2.500 - 3.500 de euro), Flori de câmp de Margareta Sterian (1.500 - 2.500 de euro), Crizanteme de Mina Byck Wepper (1.200 - 1.800 de euro), Promenadă în parc de Luca Dem Bălăcescu (1.000 - 1.600 de euro), Interior la Balcic de Nutzi Acontz (1.000 - 1.600 de euro), Dobrogea de Rodica Maniu Mützner (1.000 - 1.500 de euro), Costum de sărbătoare de Elena Popea (900 - 1.500 de euro), Pe gânduri de Ileana, Principesă a României (900 - 1.500 de euro).

 • Prietenul la nevoie se cunoaște

  Athénée Palace Hilton, București
  Licita
  ția Colecției Ninette Schapira & Gheorghe Răut
  27 septembrie 2017, ora 20.30

   

  În aceleași acorduri cu Festivalul George Enescu aflat în plină desfășurare, Artmark aduce pe simeze nu doar o expoziție, ci o importantă moștenire artistică.

  Th. Pallady, Lectura (Yvonne Cousin in atelierul din Place Dauphine)

  O colecție istorică adusă de la Paris este prilejul unei inedite expoziții dedicate operei lui Theodor Pallady, deschise până în data de 26 septembrie la Galeriile Artmark (Str. C. A. Rosetti, 5). Expoziția precede Licitația Colecției Ninette Schapira & Gheorghe Răut.

  Fotografie reprezentandu-l pe George Enescu, cu dedicatia olografa catre Gheorghe Raut

  În calitatea lor de prieteni foarte apropiați cu Enescu la Paris, Ninette Schapira (singura fiică a Ghitei Mendel Schapira, pianistă și parteneră de sonate a lui George Enescu) și Gheorghe Răut (director pe atunci al filialei Băncii Marmorosch Blank din capitala Franței) intră în istoria întunecată a securității românești din perioada 1950-1960. Atât Răut cât și Schapira sunt urmăriți și raportați în notele informative legate de ultimii ani de viață ai lui Enescu, fiind considerați răspunzători de contractul semnat de compozitor cu editura Salabert, cea care deține încă din 1954 drepturile pentru mare parte din creația acestuia.

  Th. Pallady, Pe ganduri

  Th. Pallady, In fotoliu

  Dar Răut nu a fost prieten doar cu Enescu. El a fost un admirator și un bun prieten și al maestrului Theodor Pallady, cu care a locuit în același imobil din inima Parisului timp de aproape douăzeci de ani. Când în 1940, Theodor Pallady pleacă la Bucureşti pentru deschiderea unei expoziţii, grija pentru restul de lucrări rămase în atelierul său îi revine lui Răut.

  Nu știm cu siguranță dacă în 1968 Gheorge Răut a donat sau a fost constrâns “să doneze” statului român o parte din colecţia sa de artă ce cuprindea o selecție importantă a picturilor marelui său prieten Pallady. Cert este însă că în 1971 a fost inaugurat, în vechea casă Melik, Muzeul Theodor Pallady, cuprinzând o parte din colecția Răut.

  Th. Pallady, La oglinda

  Expoziția Artmark, pe simeze între 13 și 26 septembrie, reunește colecția nedonată, păstrată de Răut pentru sine la Paris, precum și parte din colecția sa ulterioară donației către statul român.

  Th. Pallady, Cafe de la Regence

  Th. Pallady, Nud in oglinda

  Printre lucrările importante se numără o serie de picturi (Lectură (Yvonne Cousin în atelierul din Place Dauphine), 18.000 - 25.000 de euro; Natură statică cu flori și struguri, 12.000 - 18.000 de euro; La oglindă, 7.000 - 10.000 de euro), dar și desene, acuarele și gravuri (În fotoliu, 600 – 900 de euro; Pe gânduri , 400 – 600 de euro; Nud în oglindă, 500 – 700 de euro etc.).

  Între piesele cu caracter memorabilia, expoziția cuprinde și o Fotografie reprezentându-l pe George Enescu, cu dedicația olografă către Gheorghe Răut (preț de pornire, 100 de euro), schițe ad-hoc pe bilete de cafenea (Café de la Régence (350 – 550 euro), scrisori sau cărți poștale inedite, vechi icoane pe sticlă, precum și câteva lucrări semnate de Catul Bogdan, Jean Alexandru Steriadi sau de alți artiști prieteni ai lui Răut sau Pallady.

 • Arta înseamnă și bani

  O nouă meserie dobândită în regim e-learning! Cursurile Artmark de consultanță în artă, care până acum se desfășurau la sediul casei de licitații, pot fi urmărite începând de astăzi și în regim e-learning.

  Art Consultant este un program unic în România, care își propune să formeze o nouă categorie de specialiști în piața de artă, consultanții de artă. Timp de 20 de zile, cursanții au șansa de a învăța de la cei mai buni! Dr. Doina Păuleanu, Dr. Tiberiu Alexa, Manuela Plăpcianu, Ioana Ciocan sunt doar câteva dintre numele  cu greutate și experiență în domeniu.

  Platforma Art Consultant oferă acces direct la o serie de cursuri ce fac mult mai accesibile noțiuni de istoria și teoria artei, precum şi metode de vânzare și negociere în piața de artă. Fiecare material video este însoţit de un set de întrebări la care trebuie răspuns corect pentru a putea accede la nivelul următor. Numai celor care vor finaliza toate modulele li se va înmâna diploma Art Consultant!

  În funcţie de rezultatele obţinute pe platforma Art Consultant, de CV-ul trimis şi de participarea la interviul decisiv, se va semna un contract de practică valabil 6 luni în cadrul Casei de licitații Artmark.

  Sub îndrumarea unui vânzător Artmark cu experiență, pe parcursul practicii, consultanții de artă vor fi monitorizați și evaluați lunar cu scopul de a-i ajuta să se perfecționeze și să-și modereze punctele slabe prin accentuarea și dezvoltarea punctelor forte. Cei mai buni vor semna un contract de pe termen nedeterminat cu Artmark.

  Garantăm accesul în culisele pieței românești de artă printr-o platformă performantă!

  Pentru a aplica, se complează datele personale în formularul prezent pe site şi se trimite un CV pe adresa hr@artmark.ro. Informații suplimentare la: 0757 026 455.

 • O Enigmă mai puțin

  Seara de 11 iulie a adus casei de licitații Artmark multe surprize plăcute. Cele două vedete ale Licitației de Arme de Colecție și Militaria au fost îndelung aplaudate. Aceasta a fost Licitația de Militaria cu cele mai bune rezultate din cele cinci ținute până acum de casa Artmark, fapt ce dovedește un solid interes pentru astfel de obiecte, precum și internaționalitatea acestora.

  182

  Misterul ENIGMEI a fost dezlegat. Mașina de criptat ENIGMA, produsă în 1941 la Berlin de Heimsoeth & Rinke, a fost foarte dorită , în “luptă” aruncându-se 7 participanți distincți.  Pornind de la un preț de 9.000 de euro, lotul a fost adjudecat în 24 de pași de licitare de către un participant online din țară pentru 45.000 de euro. România ar putea ascunde alte astfel de maşinării de criptat rămase încă nedescoperite, întrucât țara noastră a fost aliat al Germaniei naziste până în 1944 în cel de-al II-ea Război Mondial.

  Pusca lui N. Ceausescu.

  Nici puşca de vânătoare Holland & Holland, fabricată pentru Regele Carol II și confiscată şi modificată pentru Nicolae Ceauşescu nu a trecut neobservată. Aceasta s-a vândut cu suma de 32.500 de euro (preț de pornire 12.000 de euro) în 15 pași de licitare.

  Ion Tuculescu, Toteme cazute 39

  Cu un total de aproximativ 225.000 de euro, Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a fost cea mai bună licitație de vară dedicată artei tinere din iulie 2013 până în prezent, ceea ce indică o tot mai largă deschidere a pieței de artă pentru artiști contemporani consacrați. Licitația a încântat publicul și a adus mai multe recorduri de autor, printre care: “Week-end” de Șerban Savu a fost adjudecat pentru 17.000 de euro (preț de pornire 6.000 de euro), iar “Căi paralele”de Marin Gherasim s-a vândut pentru 4.000 de euro (preț de pornire 2.000 de euro). Tot în cadrul licitației Artă Postbelică şi Contemporană, opera lui Ion Ţuculescu, "Toteme căzute", a fost adjudecată pentru 60.000 de euro (al doilea preț din 2017 pentru artist).

1 - 10 din 1683 total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 169
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x