Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
 • Trei capodopere în căutarea unui muzeu

  Licitația de Iarnă

  Marţi, 19 decembrie 2017, Ora 19.30

  JW Marriott Bucharest Grand Hotel

  Trei capodopere din colecții istorice și multe alte lucrări importante pentru arta românească vor fi prezente în Licitația de Iarnă din data de 19 decembrie.

  „Maestre, dă-mi-o mie. Facem un schimb...ia ce vrei de la mine!...Cât am dorit-o, aș vrea să o las în colecție...L-am văzut pe Tonitza pictând-o”. Atât de mult şi-a dorit Florăreasa de Nicolae Tonitza (preț estimat 150.000 - 250.000 €) negustorul armean K. H. Zambaccian încât i-ar fi dat compozitorului Ion Dumitrescu orice din propria sa colecţie.
  Nicolae Tonitza, Florareasa
  Lucrarea lui Nicolae Tonitza a trecut succesiv prin mai multe colecții istorice. Cumpărată direct din atelierul maestrului de către arh. Dimitrie Mohor, prietenul și susținătorul lui Tonitza, opera ajunge între 1942-1944 în colecția generalului nazist de aviație Alfred Gerstenberg. După arestarea lui Gerstenberg, Florăreasa revine în colecții românești (Puiu Bereșteanu, Ion Dumitrescu etc.). Prima apariţie publică a lucrării a fost la prestigioasa Exposition d'art roumain ancien et moderne au Musée du Jeu de Paume, Paris, 1925. Ultima apariție a Florăresei pe simezele publice a avut loc în 1964, atunci când Muzeul Național de Artă organiza marea retrospectivă Tonitza.

  Cea de-a doua capodoperă prezentă în licitația Artmark este Bărăția din Câmpulung de Nicolae Grigorescu (preț estimat: 50.000 - 100.000 €).
  Nicolae Grigorescu, Baratia din Campulung
  "Patria noastră reprezintă destule subiecte vrednice de studii, destule frumuseţi originale şi artistice spre a-şi putea avea locul, cu demnitate, în galeria oricărui muzeu din lumea occidentală." considera Nicolae Grigorescu. Acesta este şi motivul pentru care artistul revine în ţară pentru câteva luni în mai 1867. Călătoreşte la Căldăruşani, Târgovişte, Câmpulung, Rucăr, locuri considerate în acel secol vetre ale neamului. La Câmpulung, Grigorescu găseşte şi trecut şi prezent, vestigiul medieval al Bărăţiei, dar şi târgul plin de forfotă, purtând pecetea vieţii rurale.

  Sub titlul Vue de Câmpu-Lung lucrarea participă în 1889, la Expoziţia universală de la Paris (Salonul Beaux-Arts, pavilionul României). Un tablou omonim se găseşte şi în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României (Galeria Naţională). Istoricul operei cuprinde o succesiune de colecţii prestigioase (Gheorghe Gr. Cantacuzino "Nababul", 1832-1912; Grigore Bălăceanu, 1876-1967; dr. Anton Buşulenga ), ce îi acordă un statut privilegiat.

  Ioan Andreescu, Tarancuta

  Lucrarea Țărăncuță de Ioan Andreescu (preț estimat: 25.000 - 35.000 €) întregește triada capodoperelor ce vor străluci în seara de 19 decembrie. Este o lucrare ieșită timpuriu din penelul lui Andreescu, a cărui moștenire artistică este cu atât mai prețioasă cu cât se reduce la mult mai puține lucrări decât a creat, spre exemplu, mai prolificul Grigorescu. Tabloul "Ţărăncuţă" a trecut la rândul lui prin câteva colecţii istorice (dr. Kaufmann-Kosla; Iosif Tendler şi Froim Feldmann).

 • Artmark amână licitaţia de regalitate românească din 14 decembrie

  Artmark îşi exprimă regretul pentru decesul Regelui Mihai I al României. Majestatea sa a fost una dintre cele mai luminoase figuri ale Casei Regale a României, pe care a reprezentat-o cu mare nobleţe, iar casa Artmark aduce sincere condoleanțe pentru pierderea inestimabilă suferită de întreaga țară.

  În semn de profund respect pentru Alteţa Sa Regală şi funeraliile naţionale, Artmark a luat decizia de a amâna Licitația colecției de regalitate românească Emanuel Erena, inclusiv o selecție dedicată istoriei pompierilor ce ar fi trebuit să aibă loc în data de 14 decembrie, pentru ziua de miercuri, 20 decembrie.

  Artmark a realizat de-a lungul timpului mai multe licitaţii cu tema regalităţii, românii dovedind o sensibilitate aparte pentru acest subiect. Licitația Artmark din 20 decembrie prezintă o colecţie strânsă cu multă trudă şi suflet, în care istoria regalităţii stă la mare cinste. Printre obiectele prezente în licitaţie se regăsesc: fotografii de epocă şi cărţi poştale ilustrând “feţele regale”, un important manuscris, Registrul Societăţii de Binefacere “Regina Elisabeta”, precum şi o serie de cărţi rarisime de Carmen Sylva, Regina Maria, Mihail Kogălniceanu, Petru Maior, Gheorghe Şincai, Nicolae Bălcescu, unele purtând semnătura olografă.

 • De unde îşi ia Moş Crăciun cadourile?

  Licitația de Crăciun

  Marţi, 12 decembrie 2017, Ora 19.00

  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță

   Daruri cu poveste şi emoția sărbătorilor de altădată, Licitaţia de Crăciun propune o alternativă deosebită la multitudinea cadourilor pe care le căutăm neîncetat în această perioadă a anului.

  Cine vrea pentru prima oară să renunţe la a mai străbate Calea Victoriei în căutarea cadoului perfect, semnificativ şi accesibil, poate găsi în Licitaţia de Crăciun o varietate de răspunsuri.

  Colier din perle, ornat cu pandantiv din aur alb, cu diamante, cca. 1900Bratara din aur rosu si argint, decorata cu perle si diamante, cca. 1920

  Coliere, broşe, pandantive, brăţări şi inele din metale şi pietre preţioase sunt printre cele aproximativ  350 de bijuterii excepţionale lucrate manual în cele mai apreciate ateliere europene. Printre vedete se numără Inelul din aur alb, decorat cu diamant de cca. 5,3 ct. (40.000 – 60.000 €), Brățara din aur roșu și argint, decorată cu perle și diamante, cca. 1920 (4.000 – 6.000 €) sau Colierul din perle, ornat cu pandantiv din aur alb, cu diamante, cca. 1900 (4.000 – 6.000 €). Pe lângă acestea, licitaţia include o gamă variată de bijuterii şi accesorii pentru toate gusturile şi ocaziile, o parte dintre ele fiind la un preţ mediu de pornire egal sau chiar sub 100 de euro.

  Ceas Patek PhilippeCeas Audemars Piguet Royal Oak Leaves

  Un alt segment important al licitației sunt ceasurile de epocă, din metale și pietre prețioase sau mult-căutatele mărci azi în vogă: Rolex, Jaeger LeCoultre, Patek Phillipe, Cartier, Vacheron Constantin etc. Remarcăm între acestea rarități și ediții limitate Ceasul Audemars Piguet Royal Oak Leaves, de mână, de damă, din aur alb și aur roz, pavat cu diamante și safire (25.000 € - 35.000 €). Dar nu mai puţin valoros este şi un Rar ceas Patek Philippe, de mână, bărbătesc, din aur în două culori, cca. 1920-1930 (8.000 € - 14.000 €).

  Italia anilor '60, selectie de 10 vinuri roșii italienestiSelectie de 3 vinuri rosii frantuzesti din anii '50

  Şi cum “in vino veritas”, nu e mai puţin adevărat că un cadou potrivit pentru orice ocazie este o sticlă de vin cu arome sofisticate. Licitația de Crăciun include o selecție de peste 120 de sticle de vin vechi, de origine controlată, la prețuri între 50 și 1200 €.  Cele mai multe provin din renumitele podgorii ale Franţei, precum: Bordeaux (Château Bellevue, Saint-Émilion, 1959; Château Larrivet-Haut-Brion, Pessac-Leognan, 1952), Valea Ronului (Château La Nerte, Châteauneuf-du-Pape, 1969) sau Bourgogne (Gevrey Chambertin, 1959). Dar nici Italia, ţara cu o istorie viticolă de peste 3000 de ani, nu se lasă mai prejos, din licitație făcând parte și vinuri superioare italienești, cum ar fi: un Vino nobile di Montepulciano, Siena, 1964 sau un Vino Chianti, Ruffino, 1974.

  Alte câteva exemple de daruri cu poveste sunt obiectele de artă decorativă şi accesoriile pentru şemineu (Panou decorativ Art Nouveau, pentru șemineu, cca. 1900, 1.800 – 2.500 €), Necesar pentru șemineu, din bronz, decorat cu călător medieval, sfârșitul sec. XIX, 100 - 150 €) sau de ce, nu Sania din lemn, anii '50 (50 - 100 €) gata să se dea din nou pe derdeluş.

 • “Întâlnire” neaşteptată: Baba şi Pallady

  Dacă şi în viaţă s-a putut întâmpla în mod real această “întâlnire”, iată şi acum are loc un astfel eveniment excepţional, o dublă lansare.

  Artmark, în calitate de partener, are plăcerea să vă invite sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 14.30, la Târgul de carte GAUDEAMUS (standul Editurii Monitorul Oficial, nivel 4.50), unde va avea loc lansarea albumului “Theodor Pallady”, ce conţine extrase din însemnări ale pictorului, ilustrate, cu o prefaţă de Pavel Şuşară. Prezintă istoricul de artă Pavel Şuşară şi scriitorul Bedros Horasangian.

  Tot sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.00, la acelaşi stand se va lansa şi albumul „Corneliu Baba”, ediţie îngrijită de Maria Albani, ce cuprinde extrase din însemnări ale pictorului, ilustrate, cu o prefaţă de Andrei Pleşu. Prezintă istoricul de artă Pavel Şuşară şi criticul de artă Cătălin Davidescu.

  Pentru informaţii şi confirmări sunaţi la telefon: 021.318.51.27 sau scrieţi pe adresa editura@ramo.ro.

 • Nume grele. Bani uşori

  Joi, 23 noiembrie 2017, 19.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță

  Licitația de Grafică românească și europeană, inclusiv o colecție de hărți

  Există oameni dornici să aibă în casă opere care să aparţină lui Grigorescu, Pallady, Tonitza, dar au fost întotdeauna “descurajaţi” de preţurile de zeci sau poate sute de mii de euro.

  “Licitația de Grafică românească și europeană, inclusiv o colecție de hărți” din 23 noiembrie reprezintă o bună ocazie pentru pasionaţii de artă de a achiziţiona nume celebre ale plasticii româneşti la doar câteva sute de euro.

  Nicolae Tonitza,Fetita (jucandu-se cu un crab) Nicolae Grigorescu, Jandarmi

  Da, acum este momentul prielnic de a începe o colecţie cu lucrări de Theodor Aman (“Tânără fată”, 300 - 500 €; “Rochie de bal”, 350 – 550 €; “Dama română din veacul XVIII”, 400 - 600 €; “Femeie cu tulpan”, 400 - 600 €; “Autoportret”, 500 - 800 €; “Horă la sat”, 600 - 900 €). Sau de a o completa cu desene şi acuarele de Nicolae Grigorescu (“Jandarmi”, 700 - 1.200 €), Theodor Pallady (“Nud”, 400 - 600 €), Nicolae Tonitza (“Fetiţă (jucându-se cu un crab)”, 400 - 600 €; “Nud pe divan”, 500 - 800 €; “Colț de stradă în Mangalia”, 700 - 1.000 €), Nicolae Dărăscu (“Port”, 700 - 1.000 €), Camil Ressu (“Pe gânduri”, 250 - 350 €) etc.Thedor Pallady, La cafeneaNicolae Darascu, Port

  La preţuri incredibil de mici pot fi cumpărate şi lucrări ale “clasicilor” modernismului: Pierre Auguste Renoir (Baigneuse”, 500 - 800 €; “Pe plajă la Berneval”, 300 - 500 €; “Acul de pălărie”, 800 - 1.200 €), Pablo Picasso (“Flori în vas, no. 6”, 800 - 1.200 €), René Magritte (“Homme au Chapeau Melon”, 1.500 - 2.500 €), Marc Chagall (“Natură statică în brun”, 600 - 900 €), Jean Cocteau, “Tête à tête”, 600 - 900 €), Raoul Dufy (“Tânără fată”, 300 - 400 €).

 • Zarurile au fost aruncate. Arta contemporană e în joc

  "În 1982 la Paris, într-o după-amiază de vară, Constantin Tacou, directorul faimoasei edituri L’Herne - care a editat printre alții pe Mircea Eliade și pe Emil Cioran, fratele pictoriței Sultana Maitec - împreună cu sculptorul Ovidiu Maitec erau în vizită la prietenul lor Horia Damian,  în atelierul său din Montparnase, deasupra faimosului restaurant La Coupole, așa cum deseori obișnuiau,  la un “ceaun” de sarmaluțe în foi de viță, gătite de el, și la o partidă de table.

  15_5

  Ca de obicei Horia Damian caștigă, miza fiind o nouă cutie de joc de table realizată de Maitec.

  Toți trei fiind foarte entuziasmati, s-au și apucat să facă planurile acestei noi cutii, iar Horia Damian a luat repede o litografie care era la îndemană pe o planșetă de lucru, și s-a apucat pe dosul acesteia să schițeze/picteze viitoarea cutie de table, în viziunea sa.

  15_1

  După un timp au căzut cu toții de acord că ar fi mult mai interesant ca în loc de semilună, asa cum se observă în desenul iniațial,  să creeze pe cele două fețe ale jocului, unul din elementele sculpturale tipice lui Maitec - intarsiile pătrate de lemn.

  15_2

  Maitec realizează această cutie de table, ca și piesele care se găsesc în interior în 1983, cu o fața a căror intarsii fiind lustruite şi lăcuite cu shellac, așa cum și-a dorit Damian și o față cu intarsiile mate așa cum dorea sculptorul." (Ştefan Maitec)

  15

   

  AtâtSetul de table” realizat de Ovidiu Maitec, cât şi planşeta pe care Horia Damian a schiţat în acuarelă, guaşă şi creion această cutie de joc (preţ estimat 4.000 - 6.000 euro) intră în Licitația de Artă Postbelică și Contemporană din 21 noiembrie, cea care încheie sezonul licitaţiilor de acest tip, într-un moment în care piaţa de artă contemporană se află într-un evident trend ascendent.

  Expoziția ce precede această licitaţie poate fi vizitată la sediul Artmark între 13 – 23 noiembrie (10.00 – 20.00) sau la Athénée Palace Hilton București, pe 21 noiembrie (10.00 – 19.30). Detalii legate de programul de vizitare puteți găsi aici. Licitațiile în curs pot fi urmărite aici.

 • Expoziția Marilor Maeștri

  Expoziția Artmark  ce precede sesiunea de licitații din 21/23 noiembrie 2017 este o bună ocazie de a privi istoria artei prin penelul Marilor Maeștri de ieri și de azi. Picasso spunea: “Arta scutură din suflet praful adunat în viaţa de toate zilele.” Expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță va face pe oricine să uite de zilele mohorâte de noiembrie, aducând în prim-plan privilegiile estetice ale artei cu adevărat valoroase.

  Rembrandt van Rijn, Faust Rembrandt van Rijn, Cartierul Omval

  Maestrul olandez al clar-obscurului și „un mare virtuoso” al artei gravurii, Rembrandt van Rijn ne-o prezintă pe soția sa, Saskia, în postura de „Mireasa evreică”(10.000 - 18.000 euro). Tot acum intrăm pe furiș în cabinetul de lucru al doctorului “Faust” (9.000 – 16.000 euro), pentru a face mai apoi o plimbare prin “Cartierul Omval”, aflat la marginea Amsterdamului.  Toate cele trei lucrări fac parte din celebra colecție Paul Davidsohn  (1839-1927)(colecţionar, negustor şi colaborator al British Museum).

  Pierre Auguste Renoir, Acul de pălărie

  Rene Magritte, Homme au Chapeau Melon

  Din barocul secol XVII vom poposi direct în înfierbântatul secol XX, pentru a face cunoștință cu vârfurile modernismului și avangardismului: Pierre Auguste Renoir  (“Acul de pălărie” –  800 – 1.200 euro, “Baigneuse” – 500 – 800 euro, “Pe plajă la Berneval” – 300 – 500 euro), Pablo Picasso (“Rafael și Fornarina” – 3.000 –  5.000 euro, “Flori în vas, no. 6” – 800 – 1.200 euro), René Magritte (“Homme au Chapeau Melon”, 1.500 – 2.500 euro), Marc Chagall (“Natură statică în brun”, 600 – 900 euro).

  Pablo Picasso, Rafael și Fornarina

  Expoziția Artmark cuprinde, de asemenea, și opere de grafică ale artiștilor români de patrimoniu, de la Aman la Pallady, precum și o excepțională selecție de lucrări ale artiștilor postbelici și contemporani. Detalii legate de programul de vizitare puteți găsi aici. Iar licitațiile în curs pot fi urmărite aici.

 • Un prim exemplu

  În pregătirea Licitației de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, licitaţie care sprijină cauza îmbogăţirii patrimoniului cultural mobil al Muzeului Județean Mureș, Artmark şi-a propus să facă un prim pas în realizarea acestui obiectiv şi să doneze o importantă lucrare. Este vorba despre celebra gravură “Sfântul Ieronim în chilia sa” (1514, tiraj de secol XVI-XVII) de Albrecht Dürer.

  Cu o valoare estimată în jurul sumei de 3.500 de euro, gravura a făcut parte din colecția lui Paul Davidsohn  (1839-1927) (colecţionar, negustor şi colaborator al British Museum), trecând mai apoi și prin alte colecții istorice.

  Licitaţia de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Româneşti va avea loc în data de 2 noiembrie, orele 19.30. Cel mai aşteptat eveniment al sezonului, aduce în lumina reflectoarelor primul eșalon al artiștilor de patrimoniu. Acestora li se adaugă cele mai importante nume ale artei contemporane, tot mai prezente în licitaţiile internaţionale. Evenimentul  va avea loc sub forma unui duplex București – Târgu-Mureș.

 • “Polemici cordiale”

  Licitația de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești

  Duplex Palatul Culturii (Sala Oglinzilor), Târgu-Mureș – Athénée Palace Hilton, București

  2 noiembrie 2017, ora 19.30

   

  În data de 2 noiembrie va avea loc în direct o confruntare elegantă între centrul și sudul țării în efortul de a îmbogăți patrimoniul unui muzeu. Evenimentul intitulat „Polemici cordiale” este un duplex București – Târgu-Mureș prilejuit de Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești.

  Nicolae Grigorescu, Intoarcerea de la camp

  Licitația este dedicată anul acesta numelor celebre ale plasticii românești și maghiare și va susține cauza extinderii patrimoniului cultural mobil al Muzeului Județean Mureș.

  La înnobilarea muzeului cu lucrări de artă valoroase și îmbogățirea spirituală a cetățenilor orașului Târgu-Mureș sunt invitați să participe atât antreprenori locali, investitori din zonele adiacente orașului, cât și alți iubitori ai valorilor culturale naționale.

  Sandor Ziffer, Amiaza in gradina

  Licitația va fi precedată de o expoziție organizată la Palatul Culturii (Târgu-Mureș) în perioada 25-26 octombrie 2017. Vernisajul expoziţiei şi conferinţa de presă vor avea loc pe data de 25 octombrie 2017, ora 12.00. Vor lua cuvântul Péter Ferenc, Președintele Consiliului Județean Mureș, Zoltan Soós, Directorul Muzeului Județean Mureș și Horia-Roman Patapievici, Președintele Artmark.

  Licitaţia vine în avanpremiera balului anual organizat la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, iar Balul Palatului va fi prilejul omagierii celor care au contribuit și contribuie prin efortul lor la crearea și largirea patrimoniului cultural național.

  Stefan Luchian, Hahamul din Moinesti

  Ca în fiecare an, Licitația de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești propune o selecţie a celor mai bine cotaţi artişti români ale căror opere au fost tranzacționate în licitaţiile publice din România din anii `90 până în prezent.  Acestora li se adaugă nume sonore ale plasticii maghiare.

  Jozsef Klein, Varsta de aurSimon Hollosy, La fereastra

  Din selecție fac parte lucrări precum: “Prințesa” de Nicolae Tonitza (preț estimat 60.000 - 90.000 de euro), “Amiază în grădină” de Sándor Ziffer (preț estimat 60.000 - 90.000 de euro), “Întoarcerea de la câmp” de Nicolae Grigorescu (preț estimat 25.000 - 45.000 de euro), “Hahamul din Moinești” de Ștefan Luchian (preț estimat 20.000 - 30.000 de euro), “Pod la Veneția” de Gheorghe Petrașcu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Nud pe divan” de Camil Ressu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Margine de sat” de Ioan Andreescu (preț estimat 15.000 - 25.000 de euro), “Gură de foc (Cazemate)” de Adrian Ghenie (preț estimat 7.000 - 12.000 de euro), “La fereastră” de Simon Hollósy (preț estimat 9.000 - 16.000 de euro), “Vârsta de aur” de József Klein (preț estimat 8.000 - 14.000 de euro), “Lumea circului” de Aba-Novák Vilmos (preț estimat 6.000 - 9.000 de euro), “Iarna pe ulița copilăriei” de Sándor Szolnay (preț estimat 2.800 - 3.500 de euro), “Drum de noapte” de Julius Podlipny (preț estimat 1.800 - 2.500 de euro) etc.

 • Prima licitație de filatelie

  Licitația de Filatelie
  12 octombrie 2017, ora 19.30

   După ani de zile în care nu au mai avut loc licitații publice de filatelie,  Artmark reînvie această tradiție în România. “Regina pasiunilor” în secolul al XIX-lea, Filatelia a început la noi în jurul anului 1860. În prezent, timbrele istorice sunt considerate drept adevărate simboluri naționale, alături de steag, imn și stemă.

  Fie că este vorba despre un Timbru Cap de Bour de 108 parale, Moldova, 1858 (preț de pornire între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de calitățile acestuia) sau despre un Timbru Black Penny (primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840) (preț de pornire 25 de euro), bucuria de a avea în mână o istorie "dantelată" este pentru colecționari un izvor de admirație și valoare.

  Timbru Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa,1868

  De fapt, pasiunea pentru Filatelie este pasiunea pentru istorie. Și nu de puține ori filateliștii au ocazia să descopere povești absolut inedite.

  Curierul Român, expediat soţiei lui Mihail Kogălniceanu

  „Pe cât era de urât, cu un corp diform, avea un farmec nediscutat şi o autoritate necontestată, de câte ori lua o cauză bună în mână. Acelaşi farmec îl exercita asupra femeilor, care în mare parte au fost cauza neliniştitei sale vieţi şi deselor nevoi de bani”, scria Sabina Cantacuzino (fiica lui Ion C. Brătianu) despre viaţa amoroasă a lui Kogălniceanu. Înainte de a fi căsătorit și chiar și în timpul căsătoriei, marele om politic se lăuda cu un palmares de sute de amoruri. Nu știm exact unde se afla Kogălniceanu la 22 iunie 1891, când soția sa, Ecaterina Jora, primea la Iași Ziarul Curierul Român", francat cu un timbru "Carol - cifra în patru colţuri", de 1,5 bani (preț de pornire 70 de euro).

  Scrisoare de doliu, posibil scrisul reginei Elisabeta, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani
  Ne întrebăm de asemenea câtă tristețe era în sufletul reginei Elisabeta atunci când își trimitea condoleanțele la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din Bucureşti la Strasburg, printr-o Scrisoare de doliu, francată cu un timbru “Spic de grâu” de 50 de bani (preț de pornire 50 de euro).

  Bloc de timbru suvenir, semnat de mareşalul Petain, Franţa, 1943, însoţit de certificat de autenticitate

  Nu de puțin interes pentru filateliști este și Blocul de timbru suvenir (preț de pornire 150 de euro), emis cu ocazia Zilei Naționale a Timbrului (10 oct. 1943) semnat olograf de mareșalul Pétain, cel care își câștigase o bună reputatia după batalia de la Verdun din 1916, dar aproape că își pierduse viața datorită nefericitelor alianțe din timpul regimului de la Vichy.

  Timbru Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843Pereche verticală tête-bêche Cap de Bour, de 5 parale, Moldova, 1858

  Licitația Artmark din data de 12 octombrie oferă multe alte surprize pasionaților de Filatelie. Câteva dintre acestea ar fi: Perechea verticală tête-bêche "Cap de bour", de 40 de parale, pe hârtie albă, Moldova, 1858 (preț de pornire 2.500 de euro), Timbrul Napoleon al III-lea, de 5 franci, Franţa, 1868 (preț de pornire 1.000 de euro), Timbrul  Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895 (preț de pornire 1.000 de euro), Timbrul Ochi de Bou, de 90 de reali, Brazilia, 1843 (preț de pornire 450 de euro) etc.

   Timbru Newspapers Periodicals, de 10 dolari, Statele Unite ale Americii, 1895

  Licitația de Filatelie va avea loc online pe platforma Artmark LIVE. Îi invităm pe cei interesați să își creeze din timp un cont și să își anunțe ofertele înregistrându-se aici: https://www.artmark.ro/live/.

1 - 10 din 1687 total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 169
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x