Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
 • Arta războiului la români

  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță
  Joi, 25 octombrie 2018, ora 20.30
  Licitația de Arme de Colecție și Militaria

  Puţini ştiu că cel mai popular personaj istoric din România, Alexandru Ioan Cuza (conform unui sondaj de opinie realizat în urmă cu câţiva ani de către Universitatea din Bucureşti), este şi cel care a pus bazele industriei româneşti de armament prin decretul din 26 august 1861, care prevedea înființarea „Direcției stabilimentelor de materialde artilerie”.

  106
  Pușca de vânătoare, cu mecanismul inscripționat “Manufactura Română”, purtând pe țeavă monograma princiară aurită a lui Alexandru Ioan Cuza, mijlocul sec. XIX, o raritate pentru colecţionari, are un preţ de pornire de doar 4.000 € în Licitația de Arme de Colecție și Militaria din data de 25 octombrie.

  Sabie otomana, decorata cu argint gravat, damaschinata cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, cu teaca, 1850, piesa de colectie Katana, realizata de maestrul Shikkake, perioada Muromachi, cca. 1450
  Multe alte obiecte care fac parte din licitaţie spun istoria în alt mod decât ne-am obişnuit. Astfel, pasionaţii şi colecţionarii au posibilitatea să achiziţioneze: o excepțională Sabie otomană, cu teacă și mâner din argint gravat și cu lamă damaschinată cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, din 1850 (preţ de pornire: 4.500 €) sau o extrem de rară Katana japoneză, realizată de maestrul Shikkake, în perPat de campanie, de general, din perioada celui de-al Doilea Razboi MondialTelefon german, de front, cu manivela, Berlin, 1940
  Dar marea istorie este alcătuită din mici istorii, aşa cum sunt de fapt şi modestul Pat de campanie, de general, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial (preţ de pornire: 200 €), Telefonul german, de front, cu manivelă, Berlin, 1940 (preţ de pornire: 100 €) sau numeroasele harţi, medalii, insigne, fotografii precum şi alte obiecte care poartă încă urmele trecutului.

  ioada Muromachi adică cca. 1450 (preţ de pornire: 5.000 €).

 • Luxul timpului

  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță
  Joi, 25 octombrie 2018, ora 19.30
  Licitația de Ceasuri

  Întâlnirea dintre lux și măiestria ceasornicarului este o provocare mereu actuală. În Licitaţia de Ceasuri din data de 25 octombrie două dintre ceasurile vedetă ating împreună un preţ de listă de 200.000 €.

  38 4

  Vestea bună este că ambele se pot achiziţiona la un sfert de preţ. Atât ceasul Breguet Classique Complications Tourbillon, de mână, bărbătesc, din platină (preţ de pornire 18.000 €), cât şi ceasul Audemars Piguet Royal Oak Offshore Alinghi Team Carbon, de mână, bărbătesc, ediție limitată 1028/1300 (preţ de pornire 16.500 €) sunt oferte de neratat.

  3249_3 4948

  Vă propunem aşadar o splendidă selecție de ceasuri de lux, accesorii ce merg mână în mână cu eleganța și timpul de calitate. Fie clasice, fie mult-căutatele mărci azi în vogă (Cartier, Chopard, Rolex, Jaeger LeCoultre, Patek Phillipe, Vacheron Constantin, Omega etc.), cele mai multe au prețuri de pornire de cca. un sfert din valoarea de listă. Remarcăm între acestea trei rare ceasuri Patek Philippe (Patek Philippe Bicolour, de mână, unisex, din aur, cca. 1930, preţ de pornire 5.500 €; Patek Philippe în stil Art Deco, de buzunar, din aur, cca. 1940, preţ de pornire 3.000 €; Patek Philippe, de buzunar, din aur, cca. 1930, în cutie Joseph Resch Fii, preţ de pornire 3.000 €).

 • O colecţie ce bate suta

  Cu 85% rată de adjudecare şi cu o valoare totală de adjudecare de peste 100.000 euro, Licitaţia colecţiei de artă Marina Dimitropoulos din seara de 27 septembrie a arătat interesul iubitorilor de artă pentru recuperarea unei perioade pline de oprelişti, dar atât de fertilă din punctul de vedere al creaţiei artistice: România anilor `80.

  Napoleon Tiron, Os Paul Vasilescu, Triumf I

  Desfășurată într-un ritm alert, licitaţia a implicat numeroşi paşi de licitare la lucrările de referinţă din colecţie.

  Lucrarea Coloană (Triumf I) de Paul Vasilescu s-a adjudecat în 19 paşi de licitare cu 3.000 € (estimare iniţială: 350 – 550 €), iar Os de Napoleon Tiron s-a adjudecat în 17 paşi de licitare pentru 3.750 € (estimare iniţială: 600 - 900 €), ambele performanţe indicând şi două recorduri de autor pentru cei doi artişti.

  Horea Pastina, Gradina cu crini Ion Stendl, Aparitie Stefan Ramniceanu, Drum

  Şi pentru că vorbim despre recorduri de autor, printre artiştii care şi-au depăşit ieri seară performanţele din licitaţiile publice se numără şi: Horea Paştina (Grădina cu crini, 5.000 €), Ştefan Râmniceanu (Drum, 4.750 €), Vasile Gorduz (Pasăre, 2.250 €), Ion Stendl (Apariţie, 1.800 €).

  Horia Bernea, Prapor

  Vedetele de necontestat ale licitaţiei au fost lucrările Georgetei Năpăruş: Casă domnească (8.000 €), Legenda calului troian (6.500 €), Costum (6.500 €), Costum de arechin (6.000 €), dar şi spectaculoasa lucrare de Horia Bernea, Prapor, licitată în 12 paşi şi adjudecată pentru 8.500 €.

 • Legile Justiţiei

   

  "Ars Boni" - Licitația de artă juridică
  Palatul Cesianu-Racoviță
  27 septembrie 2018, ora 20.30
  Există legi ascunse ale justiţiei. Nu comentăm prezentul. La sediul Artmark găsiţi însă o expoziţie care prezintă legile scrise şi nescrise ale justiţiei la timpul trecut.

  Nicicând nu s-a scris în legi că tortura trebuie aplicată. Cu toate acestea, astfel de lucruri s-au întâmplat în decursul istoriei. Gherla, Jilava, Piteşti, Sighet, nume de “iaduri” comuniste, unde deţinuţii, aşa-zişii “duşmani ai poporului” erau azvârliţi cu sutele în camere minuscule, cu paturi suprapuse, fără lumină şi fără igienă, cu o brumă de mâncare cât să îi ţină în viaţă pentru a îndura bătăile crunte, batjocura şi umilinţele. Imaginaţia torţionarilor era fără limite.

  Pereche de catuse, folosite de Departamentul Securitatii Statului, anii 1960

   

  Mărturii ale acestei epoci sumbre se găsesc şi în "Ars Boni" - Licitația de artă juridică din data de 27 septembrie. Printre obiectele din recuzita oricărui torţionar veţi găsi: o pereche de Mănuşi de tortură, căptuşite cu plumb, folosite de Departamentul Securității Statului în anii 1980 (preţ de pornire: € 150), precum şi o Pereche de cătuşe, folosite de Departamentul Securităţii Statului, anii 1960 (preţ de pornire: € 60).

  Legiuirea lui Caragea, Bucuresti, 1818 Indreptarea legii, cel mai important codice de legi aparut in Tarile Romane in Evul Mediu, 1652 Regulamentul Organic al Tarii Romanesti, Bucuresti, 1832

  Justiţia are însă şi legile ei scrise. În licitaţia Artmark se regăsesc cărți vechi de drept românesc, inclusiv pravile și coduri de lege ("Îndreptarea legii", cel mai important codice de legi apărut în Țările Române în Evul Mediu, Târgoviște, 1652, exemplar foarte rar, preț de pornire: 4.000 €; "Legiuirea lui Caragea", Bucureşti, 1818, preț de pornire: 900 €, "Regulamentul Organic al Țării Românești", București, 1832, cu coperta originală, preț de pornire: 300 €). Acestora li se alătură obiecte de artă plastică și decorativă, cărți poștale reprezentând magistrați din perioada interbelică, precum şi inedite certificate de moralitate.

  Priviţi Legile Justiţiei în expoziţia de la sediul Artmark! Sunt mai sigure.

 • Un mason nu-şi vinde niciodată şorţul

   

  Licitația unei colecții de istorie a masoneriei
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  20 septembrie 2018, ora 19.30, Online Only

  Se zice că un mason nu îşi poate înstrăina în niciun fel şorţul. Şorţul a fost cea mai prezentă, folosită și importantă ustensilă a Masonilor Operativi, fiind o emblemă a lucrătorilor breslelor, un însemn al muncii onorabile şi conştiincioase. Masoneria Speculativă a continuat apoi să folosească șorțul din motive simbolice, aceasta fiind una dintre piesele din ținuta obligatorie a unui mason, de care nu se poate niciodată despărți.

  303

  Ordin masonic, din aur, decorat cu diamante, 1933 si 1966Sabie masonica pentru ceremonie a ordinului Knights TemplarArhitectura, de Giovanni Antonio Rusconi, editie princeps

  Și cu toate acestea, licitația din data de 20 septembrie prezintă pentru pasionaţii de istorii secrete o colecţie uriaşă de şorţuri masonice, colane, medalii și insigne, ordine masonice din aur, mistrii, sceptre și cutii ritualice, ţinute masonice, ceasuri de buzunar, diplome de învestire, îndrumare și decodificatoare ale ceremonialelor etc. Vedeta licitației este un Ordin masonic, din aur, decorat cu diamante, 1933 şi 1966, în cutie originală, piesă excepţională, de colecție (preț de pornire: 2.000 €). Acestuia i se adaugă: "Arhitectura", de Giovanni Antonio Rusconi, ediție princeps, Veneția, 1590 (preț de pornire: 1.800 €), un Sceptru de ceremonie masonică "R.A.O.B", 1926, în cutie originală (preț de pornire: 600 €), un Inel din aur, decorat cu însemne masonice (preț de pornire: 600 €), o Sabie masonică pentru ceremonie a ordinului "Knights Templar" (preț de pornire: 500 €), o Cutie de ritual masonic, 1925 (Preț de pornire: 400 €), un Colan masonic "R.A.O.B." pentru funcţia City Tyler, al lojei "Will Shakespeare" (preț de pornire: 200 €) etc. Cei încă "neiniţiaţi" își pot achiziționa un Șorț masonic de ucenic la un preț de pornire de numai 40 €.Muzeul Masoneriei Oradea

  Sperăm ca o astfel de colecţie excepţională să nu treacă neobservată şi să ajungă în mâinile unui colecţionar inimos care să doneze piesele viitorului Muzeu al Masoneriei de la Oradea. În curs de amenajare, Muzeul Masoneriei sălăşluieşte într-o clădire care a fost construită în anii 1901-1902 şi a adăpostit în prima jumătate a secolului trecut Loja Masonică Sfântul Ladislau. Vizitatorii pot admira aici sala ritualurilor şi picturile păstrate de mai bine de 100 de ani.

 • Arta contemporană ajută

  Cu o valoare totală de adjudecare de aproape 250.000 euro, Licitaţia de Artă Postbelică și Contemporană din seara de 10 iulie a dovedit încă o dată trendul de interes pe care îl suscită arta zilelor noastre.

  Corneliu Baba, Portret de femeie

  Dar licitația nu a reprezentat doar atât. Proiectul nobil pe care și l-a propus a reușit. Din vânzarea lucrărilor donate de o serie de artiști contemporani s-a obținut suma de aproape 52.000 de euro. Aceste fonduri  vor veni în sprijinul dotării Centrului socio-medical de la Adunații-Copăceni, destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale.

  Henry Mavrodin, CometaRaid, The Temple Bird

  Seara nu a fost lipsită și de alte surprize plăcute. Au existat câteva recorduri de autor, dintre care îi amintim pe: Ion Grigorescu (Bucureștiul văzut de pe Dealul Morii, 16.500 €), Henry Mavrodin (Cometă, 9.000  €), George Apostu (Fluturi, 9.000 €), Andrei Chintilă (Madness /Dansul, 6.500  €), Raid / Veronica Raimund (The Temple Bird, 2.500  €).George Apostu, Fluturi

  Desfășurată într-un ritm alert, licitaţia a durat aproape 3 ore şi a implicat numeroşi paşi de licitare la lucrările de referinţă. Lucrarea Venus de Victor Vasarely s-a adjudecat în 21 de pași de licitare cu 4.500 €, iar Portret de femeie de Corneliu Baba a fost adjudecată în 16 pași de licitare pentru 20.000 €.

 • Șah-mat lui Ceaușescu

  Licitația de Jocuri Nobile (inclusiv pivnița de vinuri a domnului G.F.)
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  12 iulie 2018, ora 19.00
  A fost pasionat de vânătoare, dar și de jocul de cărți și de șah. Nicolae Ceaușescu, care anul acesta ar fi împlinit 100 de ani, se enerva foarte tare atunci când era bătut la câte o partidă de șah. Așadar, toţi cei care jucau cu el erau dinainte sfătuiți să piardă partida fără să-i dea această impresie Tovarăşului.

  Sahul sotilor Ceausescu

  Mărturia pasiunii dictatorului este prezentă în licitația Artmark. Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu, datează din 1976 și este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag și picioare sculptate (preț de pornire 600 €).

  Sahul sotilor Ceausescu 1

  La Snagov, acolo unde se recrea dictatorul, partenerul preferat de şah a fost mai întâi Paul Niculescu-Mizil, iar apoi Ştefan Andrei. Acesta din urmă, fost ministru de Externe al României, își amintea : “Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic fura şepticul.”

  Joc de mahjong din lemn de fag, cu piese din os si bambus, inceputul sec. XXLot format din 11 crose de golf din inox si lemn de hicori
  În licitația din data de 12 iulie, se regăsesc varii jocuri de epocă, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitație, florete de scrimă și multe altele.

  Colectie de 79 sticle de vinuri frantuzesti, 1984-2005

  Pentru ca jocul licitației să fie mai aprins, Artmark propune publicului și o colecție de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franțuzești și italiene (Colecție de 79 sticle de vinuri franțuzești, 1984-2005, preț de pornire 8500 €, Colecție de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989-2009, preț de pornire 5500 € etc.).

 • Un proiect nobil, la 7 zile de reușită

   

  Licitația de Artă Postbelică și Contemporană, inclusiv o secțiune caritabilă dedicată HOSPICE
  Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
  10 iulie 2018, ora 19.00

  Licitația de Artă Postbelică și Contemporană organizată de Artmark în data de 10 iulie este reperul verii pentru piața românească de artă contemporană, dar și un important eveniment caritabil.

  Ion Grigorescu,Bucurestiul vazut de pe Dealul Morii

  Constantin Flondor, Veranda

  Cca. 20% dintre loturile licitației sunt donate de artiști și galerii în vederea strângerii fondurilor necesare dotării Centrului socio-medical de la Adunații-Copăceni, planificat a se deschide în septembrie anul acesta. Centrul, amenajat de fundaţia HOSPICE Casa Speranței într-o casă donată de familia Radu Florescu, este destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale. Operele de artă cu această destinație specială aparțin unora dintre cei mai importanți artiști români ai momentului, precum: Ion Grigorescu, Ștefan Câlția, Constantin Flondor, Henry Mavrodin, Dan Perjovschi, Șerban Savu, Radu Comșa, Răzvan Boar, Francisc Chiuariu, Sorin Neamțu, Diana Manole, Raid (Veronica Raimund), Otilia Cadar, Sergiu Laslo.

  Henry Mavrodin, CometaSerban Savu, Freeze

  Alături de arta donată, pivotul central al licitației este alcătuit din cele mai importante nume ale acestei perioade: de la Corneliu Baba (Portret de femeie, 8.000 - 15.000 €) la Horia Bernea (Deal, 1.500 - 2.500 €), de la Geta Brătescu (Forme, 1.000 - 1.600 €) la George Apostu (Fluturi, 8.000 - 12.000 €), de la Georgeta Năpăruș (Vânătorul, 4.000 – 6.000 €) la Sorin Dumitrescu (Hipersemn I, 4.000 - 6.000 €), precum și mai tinerii Șerban Savu (Untitled, 4.000 - 6.000 €), Mircea Suciu (Fear Not, 7.000 - 12.000 €), Gili Mocanu (Fermă, 3.000 - 5.000 €), Gheorghe Fikl (Taur, 7.000 - 10.000 €), Cristian Sida (Satyricon, 1.500 - 2.500 €) și mulți alții.

   

 • Cea mai bună licitație a anului în România

  Licitația de Vară Artmark desfășurată în regim duplex Iași-București a adus cele mai bune rezultate ale pieței de artă din prima jumătate a anului 2018 și a însumat aprox. 900.000 €. O rată de adjudecare de 71% și 184 de palete distincte descriu atmosfera intens participativă a primei licitații de artă din Iași.

  Vedeta serii, opera Gălbenele și ulcior de Ștefan Luchian a fost adjudecată pentru 130.000 €, în 6 pași de licitare. Lupta s-a desfășurat între 4 palete licitatoare, câștigătoare ieșind o paletă online din Oltenia.

  De altfel, Ștefan Luchian a fost cel care a ieșit marele câștigător în această licitație. Toate cele patru loturi semnate de artist au fost adjudecate, iar Tânăra pariziancă s-a adjudecat în 11 pași de licitare pentru suma de 47.500 €, opera fiind estimată inițial la 25.000 - 35.000 €.

  Nici Grigorescu nu s-a lăsat mai prejos, lucrarea Cântecul ciobănașului (estimată 60.000 - 90.000 €) din colecția reputatului dirijor George Georgescu fiind repatriată cu succes pentru 95.000 €, în 10 pași de licitare. Șapte palete distincte au participat în luptă, câștigătoare ieșind paleta din sala de la București.

  Alte valoroase opere adjudecate în cadrul Licitaţiei de Vară au fost și: Peisaj de pe Valea Doftanei de Nicolae Grigorescu (24.000 €), Autoportret cu pipă de Gheorghe Petraşcu (24.000 €), Ciobănaș pe islaz de Ștefan Luchian (22.000 €), Vas cu lalele şi boule-de-neige de Theodor Pallady (22.000 €), Visare de Nicolae Tonitza (18.000 €), La hipodrom de Eustațiu Stoenescu (15.000 €).

  Evenimentul din seara de 19 iunie a fost organizat în parteneriat cu Palatul Culturii din Iași, BCR, Tester Grup, Cotnari, Camera de Comerț și Industrie Iași, Camera Notarilor Publici Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Universitatea de Farmacie și Medicină Grigore T. Popa Iași, Ordinul Arhitecților din România Iași.

 • Ciobănașul se întoarce în țară

   

  Artmark, prin Programul de Repatriere, aduce înapoi capodopere plecate peste hotare. De data aceasta, o operă semnată de Nicolae Grigorescu, “Cântecul ciobănașului” se va întoarce în țară dintr-o colecție privată din Franța. Repatrierea va avea loc prin intermediul Licitației de Vară din data de 19 iunie.

  Ultimul deceniu de viață al lui Nicolae Grigorescu ne prezintă un personaj extrem de interesat și motivat în a-și găsi locul cuvenit și în arta europeană. “Cântecul ciobănașului” (estimată 60.000 - 90.000 €) este o operă târzie (1895-1900) a lui Grigorescu și provine din celebra colecție a dirijorului George Georgescu (1887 - 1964). Figură excepțională a culturii românești, George Georgescu devenea încă din perioada interbelică unul dintre cei mai importanți dirijori pe plan mondial, fiind totodată și cel care a organizat și supervizat inaugurarea Festivalului "George Enescu".

  Licitația de Vară din data de 19 iunie se va desfășura în regim duplex (București – Iași) și este prima licitație de artă din Iași.

  Printre vedetele licitației se numără opere ale maeștrilor: Ştefan Luchian (Gălbenele și ulcior, 100.000 - 180.000 €, Ciobănaș pe islaz, 20.000 - 30.000 €, Tânără pariziancă, 25.000 - 35.000 €), Nicolae Grigorescu  (Peisaj de pe Valea Doftanei, 20.000 - 35.000 €, Primăvară la Posada, 18.000 - 25.000 €), Nicolae Tonitza (Curte la Mangalia (cofetăria lui Delureanu), 40.000 – 60.000 €, Odaia prizonierilor, 60.000 – 100.000 €), Theodor Pallady (Vas cu lalele şi boule-de-neige, 20.000 - 30.000 €), Gheorghe Petraşcu (Autoportret cu pipă, 18.000 - 25.000 €), Eustaţiu Stoenescu (La hipodrom, 12.000 € - 18.000 €), Samuel Mützner (Calea Victoriei, 8.000 - 12.000 €) etc.

1 - 10 din 1712 total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 172
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x