Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii Ianuarie

În luna ianuarie vă propunem să paşiţi în spaţiul intim al “atelierului” unui mare artist: Camil Ressu. Veţi avea ocazia să “deconstruiţi” etapele celor mai importante lucrări ale maestrului, să-i cunoaşteţi îndeaproape prietenii, familia şi principalele teme din laboratorul său de creaţie. Tot în această lună vă oferim un regal al genului potretistic, prin lucrări semnate de: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Marcel Iancu, Corneliu Baba etc.

  • Licitaţia Maeștri ai portretului, inclusiv o colecție George baron Löwendal #234/2017
    Marți, 07 Februarie 2017

    Se pare că portretul ca gen artistic ar fi apărut foarte devreme, în preistorie, atunci oamenii au devenit preocupaţi de propria reprezentare sau de reprezentarea celor din jur. Arta portretului a înflorit apoi în Grecia Antică şi în special în sculptura romană, ajungând până în zilele noastre sub diferite forme. Marii maeştri ai genului au lăsat în urma lor lucrări emoţionante, care vibrează de sensibilitate umană şi artistică. Călcând pe urmele acestora, pictorii români au îndrăgit la rândul lor acest gen foarte expresiv, dovadă fiind numărul mare de lucrări din “atelierul” fiecăruia. Fie că este vorba despre Portretul unui bătrân urâcios (Autoportret) de Corneliu Baba, de Une Femme de Bucharest de Theodor Aman sau de Eleganţă de Theodor Pallady, arta portretului izvorăşte cu îndemânare şi abilitate de sub penelul concertant al pictorilor români.

  • Licitația Atelier Camil Ressu #235/2017
    Marți, 07 Februarie 2017

    Aţi fost vreodată în atelierul unui pictor? O întâlnire cu maestrul Camil Ressu vă va stârni cu siguranţă interesul. Orice mare artist, înainte de a realiza lucrarea ca opera finita recurge la schiţe, eboşe, crochiuri. La fel procedează şi Camil Ressu. Veţi vedea cum celebrele sale compoziţii precum: Cosaşi odihnindu-se, Terasa Oteteleşanu au fost minuţios construite prin desene pregătitoare. Oricine ar vizita „atelierul” lui Camil Ressu îşi va da seama de interesul artistului pentru monumental, pentru figurile puternice, dar şi viziunea sa austeră, realistă şi concentrată care se întoarce la ştiinţa exactă a desenului. Aceasta din urmă a fost una dintre preocupările sale majore, pe care a insuflat-o tuturor elevilor săi. Schiţele pregătitoare, fascinante prin libertatea şi intempestivitatea pe care o dă creionul sau cărbunele pe hârtie, nu uită linia precisă, academistă.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x