Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii octombrie

În această lună ne propunem să aducem recunoaştere maeştrilor artei româneşti. Nume mari precum Constantin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Gheorghe Petrașcu ori Theodor Pallady reprezintă capetele de afiş pentru cel mai aşteptat eveniment al lunii octombrie – Licitația de Toamnă - „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”. În cea de a doua zi a sesiunii de licitații vă invităm să descoperiţi o interesantă selecţie de plastică din colecţia celebrului rameur interbelic Herman Moser, iar apoi să parcurgeţi o nouă călătorie în Bucureștiul interbelic, delectându-vă cu un deosebit ansamblu de obiecte decorative, de mobilier și piese de artă din colecţia Cellei Delavrancea. În ultimul eveniment al serii de 27 octombrie descoperim împreună universul medical și farmaceutic românesc, omagiind fondatori și creatori de școală ca Nicolae Manolescu și Carol Davila sau dezvăluind secrete ale tehnicii medicale printr-o colecție inedită de artifacte medicale.

 • Licitația de Toamnă - „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” #223/2016
  Athénée Palace Hilton București Marți, 25 Octombrie 2016

  Aflată la a 6-a ediție, dedicată marilor maeștri ai artei românești și a celor mai bine tranzacționați creatori din piața autohtonă și internațională, Licitația de Toamnă propune o selecție riguroasă din creațiile celor mai sus menționați. Noi intrări în topul vânzărilor, artiști consacrați dar și cei care își reconfirmă autoritatea prin doborârea recordurilor, cum este cazul lui Adrian Ghenie, se vor regăsi în licitație alături de opere realizate de Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Ion Țuculescu.

 • Licitatia colecției rameurului interbelic Herman Moser #224/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 27 Octombrie 2016

  Personaj pitoresc al Bucureștiului de la 1900, printre primii posesori de automobil din România, rameurul Herman Moser lăsa moștenire o colecție de artă românească și europeană foarte interesantă. Opere semnat de Ipolit Strâmbu, Arthur Verona, Nicu Enea sau Jean Alexandru Steriadi, înrămate în atelierul propriu de pe Calea Victoriei 174, ne dezvăluie un pasionat colecționar atras de impresionism și de formulele tradiționale, cu specific național.

 • Licitatia colecției Cella Delavrancea #225/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 27 Octombrie 2016

  Renumită pianistă şi scriitoare, fiica cea mare a lui Barbu Ştefănescu Delavrancea şi prietenă apropiată a Reginei Maria, Cella Delavrancea a fost un personaj remarcabil în Bucureştiul secolului XX. O mică parte din obiectele ce au creat atmosfera cu parfum aristocratic a reședinței Cellei Delavrancea se regăsește în selecția licitației, din care ne este imposibil să nu remarcăm Torsul elenistic (sec. II-I) sau portretul Cellei realizat de Theodor Pallady.

 • Licitația „Eroii Sanitari” #226/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 27 Octombrie 2016

  Fondatorii medicinei și farmaciei românești sunt celebrați printr-o selecție inedită de medalii, documente, fotografii și obiecte de colecție ce prezintă personaje istorice ca dr. Nicolae Manolescu, dr. Carol Davila sau dr. Ioan Cantacuzino. Totodată, Licitația "Eroii Sanitari" cuprinde o colecție impresionantă de tehnică medicală, de la obiecte uzuale, până la aparatură specializată de diagnostic sau intervenții medicale specifice ca Sfigmometrul Dr. Pachon sau aparatul Pneumothorax.

 • Licitația Caritabilă "Dăruind vei dobândi!" #227/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Sâm, 29 Octombrie 2016

  Festivalul Naţional de Teatru continuă şi în acest an iniţiativa caritabilă de succes care a debutat în urmă cu două ediţii: Licitaţia „Dăruind vei dobândi!”. O licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului, sau de familiile acestora. Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”. Între donatori îi veţi regăsi pe: Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Margareta Paslaru, Irina Bârlădeanu, Coca Bloos și mulți alții.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x