Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii mai

Licitațiile acestei sesiuni vă vor surprinde prin diversitate și contrast. Veți întâlni imagini ale sacrului juxtapuse cu iconoclaste picturi suprarealiste semnate de Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman. Veți admira importante opere ale artei moderne românești sau fascinante obiecte de colecție din universul artistei Shapira Shain.

 • Licitația unei colecții suprarealiste (Guttman, Perahim, Ackerman) #242/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 04 Mai 2017

  Angrenați încă de la început în “revoluția” dadaistă și în schimbările de paradigmă din prima parte a secolului XX, artiștii români au adoptat cu entuziasm curentele înnoitoare ale avangardei. Trei dintre reprezentanții suprarealismului, Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman, vă provoacă în licitația din această lună la un dialog estetic, fără menajamente, prin imagini ce vizează subconștientul și lumea visului.

 • Licitația "Imagini ale Sacrului" #243/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 04 Mai 2017

  Dialog sau monolog, în căutarea sacrului, oamenii și-au înconjurat existența cu multiple imagini și forme de reprezentare care să intermedieze pentru ei dincolo de lumea profană. Fie că este vorba de o “Tora” sau de o psaltire coptă, de un monumental “Corpus Christi” din bronz sau, dimpotrivă, de o umilă icoană pe lemn, toate ne amintesc de această perpetuă căutare și “întruchipare” a divinului.

 • Licitația „Clavecinul regilor. De la Versailles la Peleș” - Licitație pentru strângerea de fonduri destinate restaurării clavecinului istoric din colecția Castelului Peleș #244/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 09 Mai 2017

  Unul dintre foarte puținele instrumente istorice din România e pe cale să prindă din nou glas. Acum clavecinul de la Castelul Peleș are șansa de a fi restaurat! Povestea lui începe într-un atelier din Anvers la 1621, fiind creația lui Andreas Ruckers. După un secol și jumătate, clavecinul a ajuns în atelierul vestitului constructor parizian Pascal Taskin. El readuce instrumentul la viață, dându-i cetățenie franceză și transformându-l într-un clavecin cu două manuale și patru registre. Inițial în proprietatea familiei regale a Franței, clavecinul a fost cumpărat de către Felix Bamberg pentru colecția regelui Carol I. Evenimentul este organizat de către Asociația Antiqva în parteneriat cu casa de licitații Artmark.

 • Licitația unei colecții de Artă Modernă importantă #245/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 09 Mai 2017

  Aman, Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Tonitza, Iser, Ressu, Pallady, pictorii români de la sfârșit de secol XIX, început de secol XX s-au sincronizat din mers cu ultimele “descoperiri” artistice din Occident. Mulți dintre ei s-au îndrăgostit iremediabil de impresionism și au explorat efectele efemere ale luminii și pictura en plein air. Alții s-au lăsat seduși de Art Nouveau sau au experimentat cele mai avangardiste “-isme”. În această licitație vă prezentăm o selecție valoroasă de opere moderne importante ce punctează istoria artei românești.

 • Licitația "Universul artistului. Licitația colecției de antichități și artă decorativă Shapira Shain" #246/2017
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 09 Mai 2017

  Rita Shapira-Shain este o sculptoriță de renume, cu expoziţii de autor în Europa şi în SUA. Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare şi muzee de artă din Canada, Mexic, SUA, Elveţia, Israel și România. Dar pasiunea pentru artă se îmbină și cu pasiunea de a colecționa. Universul artistic al Shapirei Shain este îmbogățit de o colecție eclectică de antichități și obiecte de artă decorativă. Statuete de Tanagra, vase romane sau grecești, rafinate netsuke-uri din fildeș, ceasuri de buzunar, ii, fote sau vesele catrințe, toate au în spate povești “de colecție”.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x