Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Licitațiile lunii septembrie

Dacă vă simţiţi nostalgici după vara ce tocmai a trecut, aţi fi poate surprinşi să aflaţi că aveţi şi în luna septembrie parte de concediu. Cum anume? Participând la o serie de licitaţii create cu forţe proaspete, gata să vă detensioneze şi deconecteze de la agitaţia cotidiană. Lăsaţi-vă captivaţi de paradoxul unui univers pe care îl vor construi evenimentele din această toamnă, care deşi în aparenţă noi şi revigorante, vor fi intrinsec… tradiţionale! Întoarcerea la cutume, obiceiuri, la manierele clasice ale secolului trecut, la impresionantul stil art-deco şi la vechii maeștri ai artei moderne românești, pionieri ai picturii ca Theodor Aman, C.D. Rosenthal, Gheorghe Tattarescu, Mihail Töpler, Anton Chladek ș.a.; pe scurt, o celebrare a spiritului şi tradiţiei, vă aşteaptă în luna septembrie, la Artmark.

 • Licitația Constantin Brâncuși pentru susținerea subscripției publice privind Cumințenia Pământului. Un ansamblu unic de artefacte personale având ca proveniență atelierul Brâncuși de la Paris, din colecția expunerii „Brâncuși-Omul și lucrurile”, aparținând familiei Emilian Radu
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 27 Septembrie 2016

  "Decizia mea, susținută de familie, de a ne despărți acum de o parte din colecția expunerii "Brâncuși-Omul și lucrurile", respectiv obiectele personale și funcționale, nu a fost nici grea, dar nici ușoară. Timp de 6 ani, după achiziția majorității a obiectelor la licitația Artcurial din nov 2010, m-am bucurat de prezența lor intimă în reședința noastră dar am avut permanent frustrarea și un sentiment de vinovăție pentru "ascunderea" lor de ochiul public, dată fiind dificultatea și complexitatea cel puțin aparentă a expunerii acestui tip de obiecte, mai ales cele intim personale. Nu trebuie să ignorăm lipsa evidentă a unei experiențe expoziționale românești pentru expuneri scenografice permanente de acest gen într-un cadru muzeal, cu un plus de complexitate când artistul se numește Brâncuși....

 • Licitaţia de Valori Tradiționale, inclusiv o colecție de ii românești #219/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Marți, 27 Septembrie 2016

  În această toamnă, vă propunem un exerciţiu de imaginaţie: întoarceţi-vă în timp, la valorile tradiţionale româneşti. Lăsaţi-vă captivaţi de folclor şi purtaţi cu mândrie în suflet simbolurile ţării noastre, purtaţi ia populară ca pe ceva sfânt şi decoraţi-vă casele cu obiecte artizanale, făurite cu îndeletnicire de iscusiţi meşteşugari români. Licitaţia de Valori Tradiţionale şi o splendidă colecţie de ii româneşti vă vor purta prin istoria neamului nostru, pe parcursul unei expoziţii ce se va finaliza cu licitaţia din seara de 27 septembrie.

 • Licitația a două Colecții dedicate: Spiru Vergulescu și Constantin Piliuță #220/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 29 Septembrie 2016

  Doi artişti impozanţi şi o superbă colecţie de lucrări atent selectate. Licitaţia îi aduce împreună pe Spiru Vergulescu și Constantin Piliuță, ambii creatori ai unui stil ce exprimă bucuria pură, neprihănită de a privi lumea. Sinceritatea şi naturaleţea formelor, culorilor şi ale stilului însuşi ne îndeamnă să vedem dincolo de magia cromatică şi să contemplăm liniştea interioară pe care o oferă expresivele pânze create din suflet, pentru suflet.

 • Licitația de Maniere #221/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 29 Septembrie 2016

  Eleganţa şi rafinamentul secolului XX. Un eveniment ce îşi propune să reînvie manierele care, pe vremuri, erau un bilet de intrare în cele mai exclusiviste saloane bucureştene. O colecţie impresionantă de tacâmuri din argint, flacoane Guerlain, servicii şi obiecte Art Nouveau, ori decorate în manieră Barocă, vă vor insufla spiritul secolului trecut, când cochetăria, manierele şi simţul estetic elevat erau în mare vogă.

 • Licitația Colecției familiei boierești Manu. Începuturile picturii românești (sec. XVIII - XIX) #222/2016
  Artmark - Palatul Cesianu-Racoviță Joi, 29 Septembrie 2016

  Colecția familiei Manu ne introduce în cea mai importantă colecție de pictură veche și modernă românească, alcătuită de-a lungul unui secol, înglobând în evoluția ei întreaga durată a secolului al XIX-lea. Picturile regăsite aici - cea mai timpurie fiind "Portretul Domnitorului fanariot Nicolae Mavrogheni" (cca. 1787) - parcurg trei-patru generații ale acestei importante familii muntenești, punctul ei culminant fiind surprins în timpul vieții Generalului George (Gheorghe) Manu (1833-1911). După 1900, colecția intra prin succesiune fiului lui George Manu, Constantin Manu, ministru plenipotențiar la Londra și Constantinopol, fiind cel ce păstrează colecția intactă până în 1948, anul donației forțate către Ministerul Artelor. Colecția comprimă 24 de tablouri ce ilustrează chipurile membrilor importanți, alianțele politice și familiale, în fapt o mică genealogie imagistică creată de mari artiști ca Theodor Aman, Mihail Töpler, Anton Chladek sau C.D.Rosenthal.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x