Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!
131

'Calendarul reginei Maria 1918', texte culese de Regina Maria și Nicolae Iorga, cu autograful Reginei Maria, provenind din biblioteca Doamnei Elena Cantacuzino

Tipografia Serviciului Geografic, Iaşi
162 pagini, h=22 cm
Valoare estimativă: € 150 - 200
Prețul de pornire se va situa sub valoarea minimă a evaluării

 
Adjudecat: € 400

Eroica rezistenţă a armatei din 1917, a fost comemorată cu conceperea unui calendar, mai precis, o culegere de texte încurajatoare şi mobilizatoare pentru cei de pe front şi din spatele lui, de către Regina Maria şi eminentul istoric Nicolae Iorga. Cuvântul înainte este semnat de Regina Maria, acesta fiind completat de proclamaţiile regelui Ferdinand I şi de mărturii ale combatanţilor.

Tipărit în 45 000 exemplare, calendarul era destinat a fi un cadou pentru fiecare soldat de pe front, cu ocazia Anului Nou 1918, o treime din tiraj fiind destinată comercializării, iar sumele obţinute au finanţat diversele acţiuni de binefacere ale reginei. Coperta poartă semnătura olografă a reginei Maria şi data 1918. Calendarul a făcut parte din biblioteca doamnei Elena G. Cantacuzino.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x